1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sağlık Örgütleri Suruç’taki saldırıyı kınadı
Sağlık Örgütleri Suruç’taki saldırıyı kınadı

Sağlık Örgütleri Suruç’taki saldırıyı kınadı

Sağlık Örgütleri, Suruç’ta dün yapılan saldırıyı kınadı ve Türkiye halkına başsağlığı diledi.

A+A-

 

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası, Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği ve Tıp-İş, ortak açıklama yaparak, Suruç’ta dün yapılan saldırıyı kınadı ve Türkiye halkına başsağlığı diledi.

Tabipler Birliği’nden verilen bilgiye göre ortak açıklamada, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası, Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği ve Tıp-İş Suruç’taki saldırının insanlık dışı ve alçakça olduğunu belirterek, saldırıyı lanetledi.

Saldırıda yaşamını yitirenlerin aileleri, yakınları ve tüm Türkiye halkına başsağlığı, yaralananlara ise acil şifalar dilenen ortak açıklamada şunlar ifade edildi:

“Suruç’ta olanlar bize bir kez daha, barbarlığın, insanlık onurunu kaybetmişlerin, masum insanlara neler yapabileceğini tüm çıplaklığıyla gösterdi. Suruç’ta çocuklara oyuncak götüren gençlere kıydılar! Saldırıda onlarca genç yaşamını yitirdi, yüzlercesi yaralandı. Biz Kuzey Kıbrıs’taki sağlık örgütleri ve savaşın terörün acılarını en yakından yaşamış Kıbrıslı Türkler olarak Ortadoğu halklarına yaşatılan bu bitmek tükenmez acıları her gün daha büyük bir dehşetle izliyoruz. Onların acılarını en derin haliyle yüreğimizde hissediyoruz. Savaşın tüm sıcaklığıyla nefesini ensemizde duyuyoruz Tüm Türkiye’nin, Ortadoğu halklarının ve insanlığın başı sağ olsun. Dileğimiz katillerin bir an önce yakalanmasıdır. Umudumuz insanlığın el ele vererek Ortadoğu’da oluk gibi akan kanın acilen durdurulması için çalışmasıdır. Emperyalist çıkarlar adına terörü besleyerek Ortadoğu halklarına bu tarifsiz acıları reva görenler; bu ve bunun gibi birçok katliamın gerçek sorumlularıdır. Bu gün insanlığın kara günlerine bir tanesi daha eklenmiştir.”

(tak)

Bu haber toplam 1300 defa okunmuştur