1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Sağlık konusundaki yanlıştan dönülmeli”
“Sağlık konusundaki yanlıştan dönülmeli”

“Sağlık konusundaki yanlıştan dönülmeli”

BKP yetkilileri, AKEL yetkilileri ile görüştü.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve Güney Kıbrıs’taki AKEL heyetleri, dün AKEL Genel Merkezi’nde bir araya geldi.
BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan, Güney Kıbrıs’taki ekonomik kriz bahanesiyle Kıbrıslı Türklere yönelik milliyetçi, şoven, fanatik yaklaşımlar geliştirilmesinin ve Anastasiadis hükümetinin Kıbrıslı Türklere yönelik sağlık konusunda meclise gönderdiği yasa tasarısının çok yanlış olduğunu söyleyerek bu yanlıştan dönülmesi çağrısı yaptı.
İzcan, ayrıca, BM’nin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na müzakerelerdeki durumla ilgili 70 sayfalık bir belge sunduğunu ileri sürdü.
BKP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, BKP-AKEL görüşmesinde Kıbrıs sorununda gelinen son aşama, müzakere süreci ve son siyasi, ekonomik gelişmeler değerlendirildi.
BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan, Kıbrıs sorununda ciddi bir süreç yaşandığını ancak gerek ekonomik sorunlar, gerekse yabancıların dahil olması nedeniyle sürece “Kıbrıs halkının” dahil olamadığını savundu.
İzcan, “Süratle çözümden yana, barıştan yana, birleşik Kıbrıs’tan yana, Kıbrıs halkının insan haklarına saygıdan yana ve ortak bir vatandan yana olan güçlerin bir araya gelmeleri, ortak çalışmalarını sonuçlandırmaları ve bunu toplumla, halkla, insanlarımızla paylaşmaları gerekmektedir” dedi.
İzzet İzcan, erken çözüm isteklerini vurgulayarak, barış isteyenlerin el ele verip çalışması gerektiğini; aksi halde 2004’teki gibi oldubittilerle karşılaşılacağını söyledi.
Anastasiadis hükümetinin Kıbrıslı Türklere ücretsiz sağlık hizmetini kaldıran tasarıyı meclise göndermesinin çok yanlış ve çözüm sürecine yardımcı olmayan bir politika olduğunu ifade eden İzcan, yılda 5 milyon Euro’nun istismar edilerek krizin sanki Kıbrıslı Türkler ve yabancılardan kaynaklandığı noktasına çekilmesini kınadı. İzcan, Anastasiadis ve hükümetini bu yanlıştan dönmeye çağırdı. TAK

Bu haber toplam 1754 defa okunmuştur
Etiketler : , ,