1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sağlık Bakanlığı'ndan önemli uyarı
Sağlık Bakanlığından önemli uyarı

Sağlık Bakanlığı'ndan önemli uyarı

Sağlık Bakanlığı, Beyarmudu’nda bir düğünde dağıtılan dönerden zehirlenen hastalarla ilgili açıklama yaptı

A+A-

 

“Gıda zehirlenmesi nedeniyle 101 kişi başvurdu”

Bakanlık, et ürünlerinin iyi pişirilmesi çağrısında bulundu

Sağlık Bakanlığı, geçen cumartesi günü Beyramudu’nda bir düğünde dağıtılan dönerden zehirlenen hastalara dün sabahtan itibaren tedavi uygulanmaya başlandığını bildirdi.
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne başvuran 41 kişiden 17’sinin yatırılarak tedavi altına alındığını, 24 kişinin de ayakta tedavi edilerek taburcu edildiğini kaydetti.
Beyarmudu köyünde ise 42 kişi sağlık ekiplerine gıda zehirlenmesi şikayetiyle başvururken, Akdoğan köyünde de muayene edilen 18 hastadan 8’i yataklı tedavi altına alındı.
Kriz komitesi oluşturuldu
Bakanlık açılamasına göre, gıda zehirlenmesi sayısının artması üzerine Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür başkanlığında kriz komitesi oluşturularak, hekim, hemşire ve sıhhiye müfettişerindne oluşan sağlık ekibi görevlendirildi.

Açıklamada, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürlüğü’ne bağlı Gazimağusa Sıhhiye Dairesi’nde görevli sıhhiye müfettişlerinin araştırma ve inceleme başlattığı ifade edildi.
Gıda zehirlenmelerine karşı uyarılarda da bulunulan açıklamada, hava sıcaklıklarının, yüksekliğine dikkat çekilerek, et ve et ürünleri, süt ürünleri ve donmuş gıdaların soğuk zincir kırılmadan +4 ile -18 derecede taşınıp saklanması gerektiği vurgulandı.
Açıklamada, “Marketten alınan bu tür ürünlerin taşınması sırasında +4 derece ya da -18 derece ortamın sağlanamadığı koşullarda söz konusu ürünlerin alışverişin sonunda dolaptan alınması ve bir saatten az bir sürede eve götürülüp pişirilmesi gerekmektedir” uyarısında bulunuldu.
Açıklamada, donmuş gıdaların pişirilmeden önce çözdürülmesi işleminin +4 derecede buzdolabında yapılması, oda sıcaklığında veya bekleyen ısıda çözdürülme yapılmaması ayrıca çözdürülen gıdaların tekrar dondurulmaması gerektiği kaydedildi.
(tak)

Bu haber toplam 1419 defa okunmuştur