1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Sağlık Bakanlığı’na 15 gün süre...”
 “Sağlık Bakanlığı’na 15 gün süre...”

“Sağlık Bakanlığı’na 15 gün süre...”

Hemşireler ve Ebeler Sendikası ile KAMU-SEN ortak basın açıklaması yaptı

A+A-

Kamu Çalışanları Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, hemşirelerin sorunları konusunda Sağlık Bakanlığı’na 6 Nisan’da ilettikleri talepleri ciddiye alınıp, sorunları 15 gün içinde çözüme kavuşturulmaması halinde her türlü eylemi yapacaklarını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’nın “gayri ciddi” olduğunu ileri süren Özkardaş, bakanlığın personeli olmayan sağlık servisleri açarak reklam yaptığını iddia etti.

Sağlık personeline ek mesai ödemeden, zorla angarya işler de yaptırıldığını öne süren Özkardaş, hükümetin bir buçuk yıldır Meclis komitesinde bekleyen Hemşireler Birliği Yasası’nı bile geçiremediğini belirtti. Basın toplantısında Mehmet Özkardaş’ın konuşmasının ardından Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Nihat Şencan hazırlanan ortak basın açıklamasını okudu. Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası ve Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) olarak sağlıktaki sorunların çözümü için her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarını dile getiren Şencan, “Bunları Sağlık Bakanı’na defalarca söyledik” dedi.  Şencan, sorunları ciddiye alınıp çözümlenmezse önümüzdeki günlerde bir dizi eylemin kaçınılmaz olacağını söyledi.

Bu haber toplam 1348 defa okunmuştur