1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sağlık Bakanlığı sıtma ve sivrisinek ilaçlamalarına devam ediyor
Sağlık Bakanlığı sıtma ve sivrisinek ilaçlamalarına devam ediyor

Sağlık Bakanlığı sıtma ve sivrisinek ilaçlamalarına devam ediyor

Sıtma ve sivrisnekle ilgili ilaçlamalar devam ediyor

A+A-

 

 

Sıtma ve Sivrisinekle mücadele devam ediyor

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi tarafından her yıl olduğu gibi bu ıl da sıtma ile mücadele çalışmaları Şubat ayından bu yana devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da sıtma ile mücadele çalışmaları, Şubat ayından itibaren başlatılmıştır. Sıtma ile mücadele çalışmalarının verimli geçmesi ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına, Sağlık Bakanlığı bünyesine geçici sıhhiye işçileri alınmış ve sıtma mücadelesine destek vermek için bölgelere dağıtılmıştır. Sıtma ile mücadele çalışmaları ile ilgili şunlar ifade edildi;

Lefkoşa, Güzelyurt- Lefke, Karpaz, Mağusa ve Girne bölgelerinde sıhhiye müfettişleri gözetiminde aralıksız devam etmektedir. Sıtma ve sivrisineklerle mücadele kapsamında, ilaçlama çalışmalarına başlamadan önce de belli bir program kapsamında dere temizleme çalışmaları yapılmaktadır.

İçinde bulunduğumuz kış mevsiminin önceki yıllara göre oldukça yağışlı geçmesi nedeniyle bölgelerimizde sulak alanlar artmış, göletler ve su birikintileri çoğalmıştır. Bu durum, bu yılki çalışmalarımızın daha yoğun olacağını göstermektedir. Çalışmalarımızı yürütürken, belediyeler ile işbirliğine gidilerek Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi sıhhiye işçileri ile belediye çalışanlarından ortak ekipler kurulmuş ve işbirliği içerisinde iş planları çıkarılmıştır. Sulak alanlar, göletler ve su birikintilerinin bu planlar doğrultusunda ilaçlanmasına başlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı olarak kullandığımız ilaçlar çevreye ve diğer canlılara zarar vermeyen biyolojik ilaçlardır. İlaçlamanın hangi şekilde  yapılacağı ve yöntemler hakkında sıhhiye müfetişleri ve işcilerine gerekli eğitimler verilmiştir. Ayrıca göletlere lavralar ile beslenen Kamboçya balıkları bırakılmaktadır.

Kuzey Kıbrıs sınırları içerisinde ilaçlama çalışmaları devam ederken, BM ile yapılan protokol çerçevesinde ara bölgede kalan sulak alanlar da ilaçlanmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

 

Bu haber toplam 1418 defa okunmuştur