1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sağlık Bakanlığı iddiaları ONAYLAMADI
Sağlık Bakanlığı iddiaları ONAYLAMADI

Sağlık Bakanlığı iddiaları ONAYLAMADI

Sağlık Bakanlığı, dün basında yer alan ve Girne’de AIDS hastası olan KKTC vatandaşı bir kadının 10 günde 11 erkekle cinsel ilişkiye girdiği ve 4 kişiye HIV virüsü bulaştırdığına ilişkin iddiayla ilgili bir tespiti olmadığını açıkladı

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)
Sağlık Bakanlığı, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Başhekimi Dr. Figen İnce, Sağlık Bakanlığı’nın Girne’de AIDS hastası olan KKTC vatandaşı bir kadının 10 günde 11 erkekle cinsel ilişkiye girdiği ve 4 kişiye HIV virüsü bulaştırdığına ilişkin bir tespiti olmadığını ifade etti.

AIDS’li kadın 4 kişiye bulaştırdı iddiası
Kıbrıs Gazetesi dünkü sayısında, Sağlık Bakanlığı’nın Girne’de AIDS hastası olan KKTC vatandaşı bir kadının, 10 günde 11 erkekle cinsel ilişkiye girdiğini tespit ettiğini yazdı.
Gazete haberinde, Girne’de yaklaşık bir yıl önce HIV Virüsü testleri pozitif çıkan KKTC vatandaşı bir kadının, bu kötü haberin ardından birçok erkekle ilişkiye girdiğine ve 4 kişiye de HIV Virüsü bulaştırdığını iddia etti.
Gazetenin haberinde Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin olayı doğruladığı da iddia edildi.

“Sağlık Bakanı doğrulamadı”
AIDS hastası olan KKTC vatandaşı bir kadının 10 günde 11 erkekle cinsel ilişkiye girdiği ve 4 kişiye HIV virüsü bulaştırdığına ilişkin iddiayla ilgili Sağlık Bakanlığı’nın bir tespiti olmadığını ifade eden Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Başhekimi Dr. İnce, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin de ‘bu bilgiyi doğruladığına ilişkin bir açıklaması olmadığını’ belirtti.
Sağlık Bakanlığı’nın bir süre önce Nijeryalı hamile bir kadınla ilgili AIDS tespiti olduğunu, söz konusu kadının da sınır dışı edildiğini belirten Başhekim Dr. İnce, o olayın da gazetede yazılanlarla alakası olmadığını kaydetti.

‘Bakan ‘İhbar ya da bildirim yapılmadığını’ açıkladı’
Sağlık Bakanı’nın bir soru üzerine açıklamada bulunduğu ve söz konusu iddiayla ilgili Sağlık Bakanlığına bir ihbar ya da bildirimin yapılmadığını açıkladığı ifade edilirken, ayrıca Bakan Gülle’nin, ülkemizde ve Dünya’da bulaşıcı hastalıkların çoğaldığına dikkat çekerek, özellikle halkın hijyene ve cinsel ilişki sırasında korunma yollarına başvurma gerektiğinin altını çizdiği kaydedildi.  

‘Enfeksiyon Servisi’ne yapılmış ihbar da yok…’
Söz konusu iddiayla ilgili olarak Devlet Hastanesi Enfeksiyon Servisine de bir bildirim ya da ihbar yapılmış olmadığını teyit eden Bakanlığın, haberde sözü edilen iddianın doğruluğunu da araştırmaya başladığı belirtildi.
Sağlık Bakanlığı, iddia edilen konuyla ilgili bir gelişme olması durumunda kamuoyu bilgilendirilecektir.

Girne Dr. Akçiçek Hastanesi Başhekimi Dr. Beyoğlu: Hayret ettim

Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’ne 10 gün kadar önce sadece bir yabancı hamile öğrencinin değerleri yüksek olduğu için Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne gönderildiğini belirten Başhekim Dr. Salih Beyoğlu, Girne Hastanesi’nde tespit edilen başka bir vaka olmadığını ifade etti.
Prosedür gereği, Girne Hastanesi’nde HIV virüsü değerleri yüksek tespit edilen hastaların Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne gönderildiğini belirten Dr. Beyoğlu, Lefkoşa Hastanesi’nde yapılan testlerin yanı sıra, örneklerin Ankara’ya da gönderildiğini kaydetti.
Gazetede ilgili haberi ‘hayretle karşıladığını’ ifade eden Başhekim Dr. Beyoğlu, Girne Hastanesi’nde böyle bir vaka tespit edilmediğini kaydetti.

Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kamiloğlu: Bilgim yok

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramadan Kamiloğlu da bu konuyla ilgili herhangi bir bilgisi olmadığını belirtti.
Bu tür bilgilerin tamamen gizli tutulduğunu, testlerde bile isimlerin yazılmadığını ifade eden Dr. Kamiloğlu, kendisinin bu konuyla ilgili herhangi bir bilgisi olmadığını yineledi.

Bu haber toplam 4040 defa okunmuştur