1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Sağlığın 10 yılı planlandı"
Sağlığın 10 yılı planlandı

"Sağlığın 10 yılı planlandı"

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, 14 Mart Tıp Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

A+A-

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, hastaların ve sağlık çalışanlarının memnuniyeti temelinde kaliteli sağlık hizmeti üretecek bir sistem oluşturma hedefiyle ciddiyetle çalıştıklarını söyledi

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, 14 Mart Tıp Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sağlık Bakanı Gülle, Genel Sağlık Sigortası, sağlıkta yeniden yapılandırma çalışmalarına değinerek, sağlığın önümüzdeki 10 yılının planlandığını kaydetti.

Bakan Gülle mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yaşamın en kutsal alanıyla, ruh ve beden sağlığımızla ilgilenen, canlarımızı emanet ettiğimiz hekim ve diş hekimlerimizin, onlarla birlikte ekibin ayrılmaz parçaları olan tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Haftası'nı ve Tıp Bayramı'nı yürekten kutluyorum.”

Yapılan görevin kutsallığının ve öneminin bilinciyle, yaşamları iyileştirmek, güven içinde yaşamamı sağlamak için çalışan, en hızlı değişen sektör olan sağlık alanında gelişmelere ayak uydurmanın en zor görevlerden biri olduğuna dikkat çeken Bakan Gülle, uygulamaların da çoğunlukla telafisi olmayan konuları, insan yaşamını iyileştirmeyi, rehabilite etmeyi öngören görevler olduğunu belirtti.

Bakan Gülle, “Bu hizmetleri özveriyle veren tüm sağlık çalışanları saygıyla selamlıyorum” dedi.

SAĞLIK HER ÇAĞDAŞ ÜLKENİN EN ÖNCELİKLİ KONUSU

Sağlığın, her çağdaş ülkenin en öncelikli konusu olduğuna dikkat çeken Bakan Gülle, sağlık uygulamalarını geliştirmek ve dünya ile rekabet edebilecek, verimlilik ve etkililik temelinde sağlık politikaları oluşturmanın, her çağdaş ülkenin temel politikası olduğunu kaydetti.

Dünyada artan refahla birlikte, bunun bir parçası olarak sağlıkla ilgili beklentilerin de çok yükseldiğini belirten Bakan Gülle, verilen hizmetleri önce etkinleştirmek, geliştirmek ve gelişime açık bir sistem oluşturmanın en temel görevleri olduğuna işaret etti.

Bugüne kadar tüm hekim örgütleri, sendikalar, sağlık paydaşı olan sivil toplum örgütlerinin sağlığın geliştirilmesi için, dünyadaki gelişimlere ayak uyduracak bir sistem oluşturulması için katkı koyduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, “hepsini hükümetim ve bakanlığım adına kutluyorum” dedi.

Bugüne kadar, her hükümet ve Sağlık Bakanlığı’nın bu hedeflere yönelik çalışmalar yaptığını,  sağlığın gereksinimlere yanıt verebilmesi için önemli işler yaptığını ifade eden Bakan Gülle, bugün sağlık alanında tüm yapılan bu katkılar ve çalışmalar sayesinde önemli bir yerde olunduğunu söyledi.

SAĞLIK ALANINDA ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLERİ VEREBİLİYORUZ

Bakan Gülle şöyle devam etti:

“Sağlık alanında çok önemli hizmetleri verebiliyoruz. Koruyucu ve ilk yardım hizmetlerinden en ileri cerrahi uygulamalara kadar hizmetler ülkemizde verilebilmektedir. Gerek devlet, gerek özel sağlık hizmetleri olarak büyük yollar aldık. Bu hizmetleri veren, hizmetlerin verilebilmesi için çalışan herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

Ancak henüz daha arzulanan yerde değiliz. Sürdürülebilirliği olan bir sistem oluşturulamadığı için, kapasite ve kaynaklarımızı kaliteye döndürmekte zorlanıyoruz.  Gerek insan gücü, gerek altyapı ve organizasyon kapasitemizi, çok özel koşulları olan ülkemizin kıt kaynaklarını yeterince verimli kullanamıyoruz. Ülkelerin her alanda gelişimlerinin temel anlayışını oluşturan çalışma disiplinimizi dünyayla rekabet edebilecek seviyeye getirebilmemiz gerekmektedir.”

Bakan Ahmet Gülle, bu duygu ve düşüncelerle,  Tıp Haftası’nın, sağlık öznelinde, ama genel olarak yeni bir yaşam ve çalışma anlayışına geçilmesi adına nitelikli tartışmaları gerçekleştirmesine zemin hazırlayacağı düşüncesiyle tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutladığını söyledi.

(tak)

Bu haber toplam 1470 defa okunmuştur