1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Sadece MÜDÜR değişti!
Sadece MÜDÜR değişti!

Sadece MÜDÜR değişti!

Trodos’taki orman yangını, YENİDÜZEN’in ‘Kuzey hazır mı?’ araştırması ve Orman Dairesi’nin o dönemki Müdürü Cemil Karzaoğlu’nun ‘araç var, sürecek personel yok’ açıklaması üzerinden bir yıl geçti… Bir yılda SADECE MÜDÜR DEĞİŞTİ!..

A+A-

Meltem SONAY

Günlerce süren, adanın iki yanından ekiplerin yanı sıra yüzlerce de kişinin söndürülmesi için seferber olduğu Trodos yangını üzerinden bir yıl geçti…

O günlerde ‘Kuzey Kıbrıs’ın olası bir yangın felaketine hazır’ olduğuna ilişkin YENİDÜZEN’in araştırması, Orman Dairesi Müdürü’nün ‘İTFAİYE ARACI VAR SÜRECEK PERSONEL YOK’ acı itirafını ortaya çıkarmıştı.

Trodos’daki orman yangını, YENİDÜZEN’in ‘Kuzey hazır mı’ araştırması ve Orman Dairesi’nin o dönemki Müdürü Cemil Karzaoğlu’nun ‘araç var, sürecek personel yok’ açıklaması üzerinden bir yıl geçti, bir yılda SADECE MÜDÜR DEĞİŞTİ!..

Yaklaşık bir yıl önce YENİDÜZEN’in sorularını yanıtladığı günlerde görevden alınan Orman Dairesi’nin eski Müdürü Cemil Karzaoğlu:  “Tecrübemle en verimli dönemimde dışarıda oturuyorum, vicdanen rahatsızım”

Orman Dairesi’nin YENİ MÜDÜRÜ Altay Fırat da YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, dairede 15 kişilik kadro eksikliği bulunduğunu belirtti, ‘araçlarını kullanacak personel olmadığına’ işaret etti.

UBP-DP Azınlık Hükümeti, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı’ndaki yangınlara ilişkin toplantıya da gündem olan Orman Dairesi’ndeki eksikliklere karşın SADECE ESKİ MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALDI, YERİNE YENİSİNİ ATADI…

Eski Müdür: “İtfaiye aracı sürecek personel yok”

Orman Dairesi Eski Müdürü Cemil Karzaoğlu, bir yıl önce YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada Orman Dairesi bünyesinde 94 arazi aracını hazır olduğunu belirtmiş 94 araç arasında dozerden kamyona her türlü iş aracı olduğunu ifade ederken ne yazık ki sürecek eleman olmadığını vurgulamıştı.

Daire’nin 40 kadar personel eksiği olduğunun altını da çizen Eski Müdür Karzaoğlu, operatör, makinist, şoför, kaportacı eksiğine işaret etmişti.

Kalifiye personel eksikliğinin olası yangın felaketlerinde hareket manevrasını da kısıtladığına işaret eden Karzaoğlu, daireye ivedi olarak vasıflı eleman, operatör alınması gerekliliğine vurgu yapmıştı.

2010 yılında yapılan protokol uyarınca, yangın sezonunda olası bir yangında Türkiye’de 3 helikopter ve 1 uçağın Kuzey Kıbrıs’a müdahale için hazır beklediğini ifade eden Karzaoğlu, “Burada helikopter olsa ne olacak, itfaiye aracı sürecek personel yok” şeklinde konuşmuştu.

 


Yeni Müdür: “Araç filosunu kullanacak daimi ve eğitimli eleman yok!”

 

Orman Dairesi YENİ MÜDÜRÜ Altay Fırat’ın bir yıl sonraki açıklamaları, Orman Dairesi’nde değişenin SADECE MÜDÜR olduğunu ortaya koydu.

Orman Dairesi’nde yangınlarla mücadele edecek profesyonel kadro sorunu çözülemedi,  15 kişilik mühendis kadrosunun olması gerekirken, 2003 yılından beridir daireye hiç orman mühendisinin alınmadı ve şu an dairede dört mühendis görev yapıyor… Araç filosunu kullanacak daimi ve eğitimli eleman sıkıntısı da cabası…

UBP-DP Azınlık Hükümeti, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı’ndaki yangınlara ilişkin toplantıya da gündem olan Orman Dairesi’ndeki eksikliklere karşın SADECE ESKİ MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALDI, YERİNE YENİSİNİ ATADI

YENİDÜZEN’in personel eksikliğine ilişkin sorularını yanıtlayan Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat, bu sorunun yıllardır gündemde olduğunun altını çizerek, dairede 15 kişilik kadro eksikliği olduğunu doğruladı.

Dairede 15 kişilik eksik kadro olduğu, 3 kişinin müşavir olduğu, bunların yanında emekliye ayrılanların da yer aldığı belirtildi. 

Geçen yıldan bu yıla hiç personel alınmadığını doğrulayan Fırat, teşkilat şemasında 15 kişilik mühendis kadrosunun olması gerekirken, 2003 yılından beridir daireye hiç orman mühendisi alınmadığını ve şu an dairede dört tane mühendis olduğunu belirtti.

Orman Dairesi’nin YENİ MÜDÜRÜ Altay Fırat da YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, dairede 15 kişilik kadro eksikliği bulunduğunu belirtti, ‘araçlarını kullanacak personel olmadığına’ işaret etti.

Orman Dairesi bünyesinde toplam 92 araç bulunduğunu belirten Fırat, araç filosuyla ilgili bilgi aktardı; “92 aracımız var, hepsi de çalışır durumdadır. Araç filosu olarak sanırım en iyi durumda olan dairelerden biriyiz. Araçlarımız yeterlidir, her duruma müdahale edebilecek araçlarımız vardır. Tek sıkıntımız bu araçların operatörleri veya kullanıcılarının daimi ve eğitimli olmayışıdır. Araçlarımız beş bölge şefliğine yetecek derecede dağıtılmıştır. 12 tane gözetleme kulemiz var ve her kulede görevlilerimiz var. Tüm bölgelerimiz 24 saat gözetlenmektedir. Bu kulelerin itfaiye araçları, dozerleri, her şeyleri var. Ama tüm bunları ayni anda kullanacak personelimiz yok. Bu araçlar çok büyük meblağlar ile alınıyor, temennimiz bu araçları daimi ve eğitimli personellerimizin kullanmasıdır. Geçici personel ile işimizi döndürmeye çalışıyoruz”.

 


 

Eski Müdür, artık MÜŞAVİR…

KARZAOĞLU: “Vicdanen çok rahatsızım, boş oturuyorum…”

Yaklaşık bir yıl önce YENİDÜZEN’in sorularını yanıtladığı günlerde görevden alınan Orman Dairesi’nin eski Müdürü Cemil Karzaoğlu, “Bu konuda uzman, Orman Dairesi Mühendisleri’nden biriyim… Görevden alınmamla Daire’nin mühendislerinden de biri eksilmiş oldu. Tecrübemle en verimli dönemimde dışarıda oturuyorum, vicdanen rahatsızım” şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 3645 defa okunmuştur
Etiketler : ,