1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'SADECE HÜKÜMETE DEĞİL İKTİDARA ADAYIZ'
'SADECE HÜKÜMETE  DEĞİL İKTİDARA  ADAYIZ'

'SADECE HÜKÜMETE DEĞİL İKTİDARA ADAYIZ'

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, 1970’den beri “makamı” dert etmediklerini söyleyerek, tüm eski genel başkanlar ve başbakanlar ile birlikte tek yürek olduklarını, sandıktan birinci parti çıkacaklarını söyledi.

A+A-

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Ön Seçim Kurultayı başladı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, 1970’den beri “makamı” dert etmediklerini söyleyerek, tüm eski genel başkanlar ve başbakanlar ile birlikte tek yürek olduklarını, sandıktan birinci parti çıkacaklarını söyledi.

Erhürman, CTP’nin daha önce yaşadıklarından çıkardığı derslerle birlikte tek bir yumruk olarak bu seçimlere gireceğinin altını çizdi.

Erhürman, “Hükümet değil iktidar da olacağız” dedi.

 

Sarı karıncalar harekete geçiyor”

CTP Genel Başkanı’nın Ön Seçim Kurultayı’ndaki konuşması coşkulu alkışlarla sık sık kesildi.

Salonda bulunanan ve “aday olmayacaklarını açıklayan” CTP üyesi eski Cumhurbaşkanı, Başbakan ve parti genel başkanları da katılımcıları selamladı.

Mehmet Ali Talat, Ferdi Sabit Soyer, Özkan Yorgancıoğlu ve Ömer Kalyoncu alkışlarla karşılandı.

Erhürman, CTP’nin 50 seneye damgasını vuran bir parti olduğunu belirterek, o nedenle, yeni dönemde aday olmayan başkanların, tüm güçleriyle partiye desteğinin sürdüğünü anlattı.

Tufan Erhürman şunları söyledi:

“Sarı karıncalar harekete geçiyor. Şimdi yavaş yavaş bir şeyleri fark etmeye başladılar. Önce aday adaylarımızı açıkladık, birazcık karınları ağrımaya başladı ama çok da birşey demediler. Arkasından kontenjan adaylarımızı açıkladık. O zaman her zamanki gibi partimizi içten karıştırmaya yöneldiler. Henüz bu partiyi tanımadılar. Biz ne mücadeleleri birlikte başardık, geçmişten ders de almasını bildik.”

“CTP iktidara geliyor”

“CTP iktidara geliyor, herkes de bunun farkında. Artık aday adaylarımızla oynama şansları yok. Her zaman oynadıkları oyunarı oynamaya başladılar. CTP'nin içine içine nasıl müdahale derim, birazcık oraları karıştırırım, nasıl becerir de onları birbirine düşürürüm hesapları yapanlar var. Yağma yok. CTP dünkü bugünkü çocuk değil. CTP 47 yıllık partidir. Yaşadıklarından öğrenenn bir partidir. ağır bedeller ödedi hata yaptıysa da ders aldı. yağma yok, CTP birliktir. mücadeledir.”

Tek yumruk olarak

“CTP’de makama oturmak dert ya da gaile değil.. Öyle bir gelenekten geldik, bizden öncekilerden bunu öğrendik. Aday adaylarımız bruadadır ama sadece aday adaylarımız için değil hepimiz için söylüyorum. Bugün buradan çıkacak listeye sonuna kadar sahip çıkıp, gece gündüz demeden yollarda olacağız.

Asla içimizi karıştıramayacaklar.

CTP daha önce yaşadıklarından çıkardığı derslerle tek bir yumruk olarak bu seçime kadar devam edecek. CTP sandıktan birinci çıkacak. Bu defa hükümet değil sadece, iktidar olacak. Gençler bu kurultayın hazırlığı için hiç uyumadı. Biz artık 7 ocak'a kadar uyumayacağız. Mücadelemiz devam edecek. Hepimiz mücadele ve dayanışma içindeyiz. İyi ki varsınız.”

21.00’e kadar oylama

CTP’de ön seçim oylaması bu akşam saat 21:00’e kadar devam edecek.


32724789-fc38-4fa2-b373-f33e8f5de1f8.jpeg

UBP-DP iktidarına gönderme:

”19 ayda ülkeyi talan ettiker”

ERHÜRMAN: 19 AYDA ÜLKEYİ TALAN ETTİLER 

Genel Başkan Tufan Erhürman’ın, ‘birlik, mücadele, dayanışma’ sloganı eşliğinde sahneye gelerek yaptığı konuşmasında duygulu anlar yaşadı. Erhürman, “Bugün burada bir yola çıkmak için bulunuyoruz. Bu yol sistemi değiştirmek için çıktığımız yoldur. Bu yozlaşma, bu hukuksuzluk, bu adaletsizlik artık bitsin diye çıktığımız bir yoldur. Bu yol özellikle son 19 ayda bu sistemin en kötü örneğini sergileyenleri evlerine göndermek için çıktığımız yoldur. Bu yol müjdeli bir yoldur. Çocuklarımız için, torunlarımız için, geleceğimiz, halkımız, ülkemiz için çıktığımız bir yoldur. Bu yolu ancak biz yürüyebiliriz. İyi ki buradasınız” diyerek sözlerine başladı.

Erhürman, UBP-DP hükümetinin 19 ayda yapmadığını bırakmadığını, ülkeden çaldıklarını, halktan çaldıklarını, geleceğimizden çaldıklarını belirtti. Bugüne kadarki hiçbir UBP hükümetinin bile bu denli yolsuzluk, hukuksuzluk yapmadığını vurgulayan Erhürman, tarih boyunca hiçbir hükümet aleyhine açılmadığı kadar dava açıldığını ve hepsinin kazanıldığını hatırlattı.  Erhürman şöyle konuştu: 

“12 binin üzerinde vatandaşlık verdiler. 2 bini bakanlar kurulu kararı ile gerekçesiz verildi. Seçime beş kala bin 500 kırsal kesim arazisi dağıtıldı. İnsanları, gençleri birbirine düşürdüler. Halkımızın adalet duygusunu alt üst ettiler. Evet bu seçim çok kritiktir. Halkımızın her bir bireyi olanı biteni duydu. Herkesin gözü önünde yaşandı 19 ay içinde yaşananlar. Bunları Meclis’te onlara söylediğimizde ‘yapacağız-edeceğiz’ demeye devam ettiler. Şimdi seçim günü geliyor. Bu 19 ayda yaşananları 5 sene daha yaşamak istemeyen halkımız onlara gereken cevabı 7 Ocak’ta sandıkta verecek”.  

ctp-son-foto.jpg

Bu haber toplam 12930 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler