1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. SAATLER için REFERANDUM önerisi
SAATLER için REFERANDUM önerisi

SAATLER için REFERANDUM önerisi

UBP-DP hükümeti'nin bu kış da 'Suudi Saati'ne devam etme niyetinde olduğu ortaya çıktı. Maliye Bakanı Denktaş dün akşam üstü sendikalarla bir araya geldi, mesai düzenlemesi önerdi. Sendikacılar reddetti, KTOEÖS saatler konusunda 'REFERANDUM' önerdi.

A+A-

Levent ÖZDAĞ

UBP-DP hükümeti'nin bu kış da 'Suudi Saati'ne devam etme niyetinde olduğu ortaya çıktı. Maliye Bakanı Denktaş dün akşam üstü sendikalarla bir araya geldi, mesai düzenlemesi önerdi. Sendikacılar reddetti, KTOEÖS saatler konusunda 'REFERANDUM' önerdi.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem: Böylesi siyasi bir dayatma karşısında, hükümetle yapılan toplantıdan sonuç almak mümkün değildir. Hükümetin tavrı mevcut saat düzeniyle devam etmek yönündedir. Biz bu konuda referandum öneriyoruz

KTAMS Başkanı Kaptan: Hükümet geçen sene olduğu gibi bize bir öneri yaptı, çeşitli saatlerde değişiklik önerisi getirdi. Başlangıç saatlerini değiştirerek saat 17.00'ye kadar çalışmayı önerdi, biz bunu reddettik. Saatler bir saat geri çekilmeli

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil: Hükümetin aldığı kararın siyasi olduğunu düşünüyorum. Bu toplum geçtiğimiz yıl bunu vebalini ödedi. Çocuklarımız hayatlarını kaybetti. Yine karanlıkta okula ve işe gidilecek

KAMU-SEN Başkanı Metin Atan: Serdar Denktaş, maalesef saatleri alınmayacağı konusunda geri adım atmayacaklarını, çalışma saatlerinde geçen yıl olabileceği konusunda görüş belirtti. Ama bir kez daha düşünmeleri konusunda görüş belirttik, tepkili olduğumuzu söyledik.”


Kamuda yetkili sendikalar ile Hükümet adına Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş bir araya geldi, "Avrupa Saati uygulaması"nı görüştü.

Maliye Bakanlığı'ndaki toplantıya KTAMS adına sendika başkanı Ahmet Kaptan, KTOEÖS adına başkan Selma Eylem, KTÖS adına Genel Sekreter Şener Elcil,  KAMU-SEN'den sendika başkanı Metin Atan katıldı.

Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın "saat uygulaması"nda Türkiye'yle paralel hareket edileceğini belirttiği ve bu nedenle geçen yılki gibi okul saatlerinde ve mesai saatlerinde düzenleme istediği öğrenildi.
Toplantı ile ilgili resmi açıklama yapılmazken, sendikalardan KTOEÖS'ün masaya "referandum önerisi" koyduğu bilgisi getirildi.
Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın saatlerin geri çekilmesi konusunda bir düzenlemeye sıcak bakmadığı ve reddetme eğiliminde olduğu ortaya çıkınca, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmen Sendikası'nın duruma "siyasi dayatma" yorumu getirerek, toplantıyı terk ettiği bildirildi.
YENİDÜZEN'e bilgi veren Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem, "Böylesi siyasi bir dayatma karşısında, hükümetle yapılan toplantıdan sonuç almak mümkün değildir. Hükümetin tavrı mevcut saat düzeniyle devam etmek yönündedir. Referandum Sendikal Platform'un önerisidir" dedi.

 

KTOEÖS: Halka rağmen siyasi dayatma

YENİDÜZEN’e konuşan KTOEÖS Başkanı Selma Eylem şunları söyledi:

"Bizler sendika olarak saatlerin bir saat geri çekilmesini önerdik. Orta Eğitim olarak biz toplantıyı terk ettik. Sendikaların ortak talebi saatlerin bir saat geri alınması yönündedir. Biz bunun özellikle bunu referandumla topluma sorulmasını önerdik. Halkın beklentisi saatlerin bir saat geri çekilmesi yönünde olduğunu söyledik ve toplantıyı terk ettik.

Diğer sendikaların da yaklaşımı aynı yöndedir. Serdar Denktaş Bakanlar Kurulu'nda bu konunun görüşüldüğünü ve bakanların saatlerin geri alınmaması yönünde bir karar ürettiğini, daha doğrusu bu yönde bir eğilimde olduklarını iletti. Denktaş, henüz resmi bir karar alınmasını söyledi. Ancak geçen yıl Dağyolu’nda yaşanan kazadan dolayı saatlerin düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Bizler bu konuyu kabul etmiyoruz. Bu siyasi bir dayatmadır. Bu sadece öğrencilerin ya da çalışanları sorunu değil. Herkesin sorunudur. Halka rağmen bu kararı vereceklerse kendileri bilir. Bundan sonrası için nasıl bir adım atılacağını Sendikal Platform olarak karar vereceğiz"

 

KTAMS: Hükümet 17.00'a kadar mesai önerdi, reddettik

YENİDÜZEN’e bilgi veren KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan şunları söyledi:

"Referandum önerisi sendikaların değil, KTOEÖS'ün önerisidir. Biz, geçen sene yaşananlardan hükümetin ders aldığını düşündüğümüzü ve saatlerin daha önceki yıllarda olduğu gibi kış aylarında bir saat geri çekilmesini önerdik. Bunun ülkemiz şartlarına daha uygun olduğunu söyledik. Yılların getirdiği tecrübenin bunu gerektirdiğini belirttik. Hükümet ise bu konuda karar ürettiklerini ve saatleri geçtiğimiz yıldaki gibi sürdüreceklerini yani değiştirmeyeceklerini söyledi. Biz de bunun yanlış bir karar olduğunu vurguladık. Hükümet bu duruşunu bir daha gözden geçirmesi gerekir. Bu konunun referanduma sunulması önerisi bizim değil, KTOEÖS'ün önerisidir. Hükümet geçen sene olduğu gibi bize bir öneri yaptı, çeşitli saatlerde değişiklik önerisi getirdi. Başlangıç saatlerini değiştirerek saat 17.00'ye kadar çalışmayı önerdi, biz bunu reddettik. Çalışmanın 17.00'ye kadar gitmesini kesinlikle kabul etmediğimizi söyledik. Bunun üzerine hükümet saat 16.15'te olan çıkış saati kararını uygulayacağını söyledi. Bu karara da zaten bizim geçen yıldan onayımız vardır. Bizim esas önerimiz saat 16.15 değildir. Bizim önerimiz Ekim ayı içerisinde saatlerin bir saat geri çekilmesidir.  Görünen o ki UBP-DP Hükümeti bu yaşananlardan ders çıkarmadı."

 

KTÖS: “Temel talebimiz saatlerin 1 saat geriye alınması”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil şunları söyledi:

“Daha önce de yapılan toplantıda biz Kış saati uygulamasına geçilmesini önerdik. Bugün de (dün) yapılan toplantıda saatlerin Avrupa ile aynı olmasını yani 1 saat geriye alınmasını talep ettik. Hükümetin aldığı kararın siyasi olduğunu düşünüyorum. Bu toplum geçtiğimiz yıl bunu vebalini ödedi. Çocuklarımız hayatlarını kaybetti. Yine karanlıkta okula ve işe gidilecek. Çocuklarımız karanlıkta ve soğukta okula gidecek. Temel talebimiz Avrupa ve Güney Kıbrıs ile aynı saatlerimiz olsun.”

 

KAMU-SEN: “Tepkili bir şekilde görüşümüzü ilettik”

KAMU-SEN Başkanı Metin Atan toplantı ile ilgili YENİDÜZEN’e şu görüşleri açıkladı:

“Serdar Denktaş, maalesef saatleri alınmayacağı konusunda geri adım atmayacaklarını, çalışma saatlerinde geçen yıl olabileceği konusunda görüş belirtti. Ancak Arap saatine geçişte vebalin boyunlarında olacağını bilinmesi gerektiğini tepkili bir şekilde kendilerine söyledik sendikalar olarak... Zaten bu konu ile ilgili bir kez daha düşünmelerini ilettik. Tekrar bir görüşme olsa bile görüşlerinin değişmeyeceği hissi var. Ama bir kez daha düşünmeleri konusunda görüş belirttik, tepkili olduğumuzu söyledik.”

Bu haber toplam 6724 defa okunmuştur
İlgili Haberler