1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Rüya Taner Lizbon'da resital verdi
Rüya Taner Lizbonda resital verdi

Rüya Taner Lizbon'da resital verdi

Konser Piyanist Rüya Taner, 2015-2016 konser sezonuna Portekiz’in başkenti Lizbon'da verdiği iki resitalle başladı.

A+A-

 

Konser Piyanist Rüya Taner, 2015-2016 konser sezonuna Portekiz’in başkenti Lizbon'da verdiği iki resitalle başladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde hazırlanan resitaller, son dönemde Türkiye'de yaşanan terör ve şiddet olayları nedeniyle şehit düşen Mehmetçikler ve polisler anısına düzenlendi.

Rüya Taner, her iki resitalde de programa başlamadan önce İstiklal Marşı ve ardından Portekiz Milli Marşı’nı seslendirdi.

Rüya Taner’in babası Yılmaz Taner tarafından yapılan açıklamaya göre, Rüya Taner, TC Lizbon Büyükelçiliği’nin daveti ve Portekiz'in ünlü Tiyatro salonlarından Thalia Tiyatrosu’nun müşterek organizasyonu ile verdiği resitallerde kendisine TC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Perkusyonisti Dinçer Özer de eşlik etti.

Açıklamada, TC Lizbon Büyükelçisi Ebru Barutçu Gökdenizler’in, her iki resital sonrası düzenlenen resepsiyonlarda, sanatçıların, resitallere katılan yabancı misyon şefleri, bölge sanat kritikleri, akademisyenleri, işadamları ve konukları ile tanışmalarına olanak sağladığı kaydedildi.

Açıklamada, Rüya Taner'i, resitallerini yakından izleyen Lizbon'un dünyaca ünlü sanat festivallerinden Sintra Festivali yönetici ve organizatörünün, 2016’da 51’incisi düzenlenecek Sintra Festivali’ne davet ettiği de belirtildi.

(tak)

Bu haber toplam 1498 defa okunmuştur