1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Rüstem Kitapevi Culture Club
Rüstem Kitapevi Culture Club

Rüstem Kitapevi Culture Club

Rüstem Kitapevi Culture Club

A+A-

 

Zekai Altan

Farklı lezzetler sunan mekânlar vardır. Ve bu mekânları farklı sınıflarda da değerlendirebilirsiniz. Et restorantı, cafeler, deniz ürünleri ve hatta market büfelerine kadar. Bunların dışında bir de farklı olan mekânlar da vardır. Ülkemizde fazla yaygın değillerdir. Sayıları çok ama çok azdır. Bunlar ise kitapçı dükkânlarında kurulan küçük büfeler veya restorantlardır. Bunların misyonları çok farklıdır. Bu mekânlar buraya gelen misafirlerine güzel ve lezzetli yiyecek ve içecekler de servis ederler. Uzun bir süre önce bu alanda Deniz Plaza’yı yazmıştım. En üst katında güzel bir cafe kurdu ve burada çok nefis yiyecekleri servis eder. Bu benim çok hoşuma gitti. Hatta böyle mekânları farklı olarak da kullanmak çok olumlu bir hareket.  Kurum mutfakları da bunlardan biri. Geçenlerde Lefkoşa’da kısa ancak önemli bir toplantı için buluşma mekânı aradık. Ve değerli bir dostum bana Rüstem Kitapevi’ni önerdi.  Düşünün kültürel bir atmosfer içerisinde buluşacaksınız ve burada duvarı katlarcasına yarım asırlık ve daha da eskiye dayanan kültür hazinesi kitapların arasında yemek alacaksınız. Herşeyden önce benim için heyecan verici bir olay. Ve burada buluşmaya karar verdik. Benim hafızamda Rüstem Kitapevi olarak kaldı.  Diğer bilinen adı ile Rüstem Bookshop. Şimdiki adı da Rüstem Kitapevi Culture Club. Belki yanına cafe de eklenebilir mi bilemiyorum. Veya bu atmosfere daha farklı ek ilave etmek gerekir diye düşünüyorum.

ELİT MİSAFİR PROFİLİNİN UĞRADIĞI BİR MEKÂN

Rüstem Kitapevi Eski Saray Hotel’in ve Evkaf Dairesinin tam karşısında.  Oldukça çok eski bir yapı. Tarihsel ve kültürel miras özelliği olan bir yapı. Buraya girdiğimde kendimi farklı bir dünyada buldum. Hislerim ve duygularım çok değişti. Etkilendim. Devasa rafların kapladığı duvarlarda kitaplar. Yayınlar. Ve bunların salgıladığı o mürekkep ve kağıt kokuları benim için herşeye değerdi. Raflardaki kitaplardan seçip aldığınız ve biraz da sayfalarını karıştırıp baktıktan sonra vereceğiniz kararın da ayrı bir keyfi vardı. Bugün farklı mı? Evet çok farklı. Mevcut sisteme birşeyler eklendi ve burası daha da güzelleşip özel bir mekân oldu. Eski uygulama korunarak geliştirildi. İşletmeci Ali ve eşi. Buranın konseptini farklı kıldılar. Kaliteyi getirdiler.  Girişte salon ve cafe büfesi. Salonda kitaplar raflar içerisinde sizinle paylaşımı bekliyor. Ve arka bahçe. Arka bahçede de yeşillik ve oturma grupları. Burada hem yemek, hem snack türü yiyecek veya yalnızca içecek alacak bir arka bahçe yaratıldı. Üst kat ise farklı bir atmosfere sahip. Yine rafların doldurduğu kitaplar arasında üç oda ve bir salon. Odalardan biri daha küçük ve biraz özel gibi. Bu ortamda çok rahat yemek alabilirsiniz. Hem de Kıbrıs mutfağı.                                                                                                                                                  

LEZZET VE MÖNÜ                                                                                                                                           

Burada mönü listesi yok. Günlük olarak günün mönüleri çıkıyor. Mutfakta Ali beyin eşi. Önünde önlüğü ve başında yemenisi. Güler yüzü ile size hizmet etmenin aşkını yaşar. En önemli destekçisi de eşi Ali. İki personelle hizmet veriyorlar. Bizim gittiğimiz gün mönüde Kıbrıs köftesi, molehiya vardı. Tabii yanında da humus, salata, kızartılmış patates. Bir asma yaprağında sarılmış dolma. Çok zengin bir değildi ama lezzetleri çok zengin. Bu lezzetlere sevginin katıldığını söyleyebilirim. Siz de bunu tadınca anlayacaksınız. Kıbrıs köftesinin malzemesi çok iyi kullanıldı.  Ve kızartması da kıvamında. Ben köftenin yanında asma yaprağı dolması da sipariş verdim. Kıbrıs’ın damak tadını burada yaşadım. Molehiyayı ben tadamadım. Ancak hocamız Orhan Tolun tattı ve beğendiğini söyledi. Molehiyayı her zaman lezzetli kılan içerisindeki  kuyruk yağcıkları olur. Ve de bulgur pilavı ile yanında da kuru soğan. İşte o zaman tadına doyulmaz. Çok uzatmaya gerek yok. Bu nezih ve kültür kokan mekânda yemek almak bir ayrıcalıktır. Buraya elit bir misafir profilinin gittiğini söyleyebilirim. Fiyatları da çok makul. Kişi başına 20.00 TL. Mönü listesi yakın bir gelecekte zenginleştirilecektir. Hem de Kıbrıs Mutfağı tatları. Gazetenizin, kitabınızın satın alınacağı veya okunacağı ve sonrasında da kısa süreli bile olsa yemek alacağınız bir mekân. Ali bey ve eşini kutlamak gerekiyor. Yeni bir soluk kattıkları için Lezzet Dünyamıza. Gitmeyi ihmal etmeyin. Bu yazımı Adana’da Türkay Otel’in resepsiyonunda yazdım. Kısa bir süredir sağlık sorunu nedeni ile burada bulunuyorum.
 

TEL: 228 35 06-227 24 55 / 0533 863 88 88
ADRES: EVKAF KARŞISI –LEFKOŞA
SERVİS SAATLERİ: 09.00-15.00
KAPALI GÜNLER: CUMARTESİ-PAZAR

Bu haber toplam 4851 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 182. Sayısı

Adres Kıbrıs 182. Sayısı