1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. RUSO İÇİN O ADIM ATILDI
RUSO İÇİN O ADIM ATILDI

RUSO İÇİN O ADIM ATILDI

Şht. Hüseyin Ruso'nun anıtının bulunduğu yer askeri bölge statüsünden çıkarılıyor. İlgili kurul onaylarsa buraya hem Ruso hem diğer şehitler defnedilebilecek.

A+A-

“54 sene sonra… Topracığı olsun, bilirik, ben da giderim… Törenine giderim ben zaten… Şimdi istediler, ne tarafa? Tekke Bahçesi’ne mi gömülsün? Yoook, istemem… Şu abidesini yaptılar vurulduğu yere, oracığını isterim. Abidesinin olduğu yere gömülsün isterim. Yani bütün aile da onu ister…”

54 yıl sonra bulunan Küçük Kaymaklılı Hüseyin Ruso’nun hayattaki tek kardeşi Meryem Ruso Paralik'in bu sözleri 1 yıl önce YENİDÜZEN'de yayınlanmıştı.

Bakanlar Kurulu bu talebi yerine getirecek ilk adımı bir yıl sonra attı.

Şht. Hüseyin Ruso'nun anıtının bulunduğu yer askeri bölge statüsünden çıkarılıyor.
İlgili kurul onaylarsa buraya hem Ruso hem diğer şehitler defnedilebilecek.

Ayrıca Şehit Hüseyin Ruso’nun her yıl anıldığı anıtın da bulunduğu yerin bir mezarlık alanı olarak ilan edilmesi ve askeri bölge statüsünden çıkartılması kararı alındı.

Gazeteci Sevgül Uludağ’a, 1 yıl önce konuşan Hüseyin Ruso’nun hayattaki tek kardeşi Meryem Ruso Paralik, “Çok, çok hata yaptılar… Ailesinden gizlemeyecektiler… Kaçtık gittik hepimiz, gelir giderik kurtaralım, yok ‘Çetinkaya’dadır’ dediler, yok ‘Küçük’tedir’ dediler, bizi oyaladılar… Çok şükür Allahıma, şimdi defnedeceyik kendini, topracığı olsun” demişti.


Meryem Ruso Paralik, kardeşi Hüseyin Ruso’yu Tekke Bahçesi’nde bulunduğu yere defnetmek istemediklerini, onun vurulduğu yere yaptırılmış olan Küçük Kaymaklı’daki abidenin olduğu yere defnetmek istediklerini, ailenin en önemli isteğinin de bu olduğunu açıklamıştı.

 

Sevgül Uludağ 'ın bir yıl önceki röportajını okumak için tıklayınız

Bu haber toplam 1652 defa okunmuştur