1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Rumca öğrenmek isteyenlere fırsat
Rumca öğrenmek isteyenlere fırsat

Rumca öğrenmek isteyenlere fırsat

Rum Eğitim Bakanlığı’nın 2003’te Kıbrıslı Türklere yönelik olarak başlattığı ve 12 yıldır sürdürdüğü Rumca dil kurslarına kayıtlar başladı...

A+A-

Rumca öğrenmek isteyenler, 09.00-12.00 veya 15.00-18.00 saatleri arasında Lefkoşa Ay Demetios Enstitüsü’nde kayıt yaptırabilecek. Enstitü, Metehan (Kermiya) kapısına 5 dakikalık yürüyüş mesafesinde, hipodromun kuzeyinde bulunuyor. Beş düzeyde verilen kursların yıllık ücreti 10 Euro. Dersleri Rum öğretmenler veriyor.  Ayrıntılı bilgi 00357 22 772724 numaralı telefondan alınabiliyor.  Rumca dersleri, Metehan (Kermiya) kapısının hemen yanındaki Ay Demetios Enstitüsü’nde haftada iki gün veriliyor.

Dersler tercihe göre saat 17.00’de ve 18.30’da başlıyor ve bir buçuk saat sürüyor. Hiç Rumca bilmeyenler için başlangıç sınıfı bulunuyor. Okulda aynı şekilde Rumlar için de Türkçe dersleri veriliyor. Dersler düzenli olarak sürdürülüyor. Ara sınavlar ve yılsonu sınavı yapılıyor. Sınavlarda başarılı olanlar bir üst sınıfa geçmeye hak kazanıyor. Ayrıca kendilerine başarı belgesi veriliyor.  Kurslara katılanlar arasında Rumcayı çok iyi derecede öğrenen ve özel sınavlarda başarılı olanlar var. Rumca ve Türkçe dil kursları, Kıbrıs’ın geleceğine, barışa ve adada farklı dil konuşan insanların birbirlerini anlayıp iyi ilişkiler kurmasına katkı amacıyla düzenleniyor.
YD

Bu haber toplam 21066 defa okunmuştur