1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Roma'nın "Doğum Günü" kutlandı
Romanın Doğum Günü kutlandı

Roma'nın "Doğum Günü" kutlandı

Roma'nın, 2 bin 768'inci "doğum günü", Roma İmparatorluğu dönemine özgü kıyafetler giyen 2 bin figüranın katıldığı yürüyüş ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

A+A-

 

Dünyanın en eski şehirlerinden İtalya'nın başkenti Roma'nın, 2 bin 768'inci "doğum günü", Roma İmparatorluğu dönemine özgü kıyafetler giyen 2 bin figüranın katıldığı yürüyüş ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Roma kentinin tarihi ve kültürel güzelliklerinin değerinin bilinmesi ve yüceltilmesi amacıyla faaliyetlerini yürüten Gruppo Romano Storico'nun yaklaşık 2 bin göstericiyle düzenlediği etkinliklerle efsaneye göre M.Ö 21 Nisan 753 yılında kurulan başkentin 2 bin 768'inci "doğum günü", Romalıların ilgisini çekmek için pazar günü kutlandı.

Roma kent merkezindeki antik şehir Forum Roma'daki Circo Massimo isimli hipodrom alanında kentin kuruluşunun canlandırılmasının ardından başlayan yürüyüş, kentin simgesi Kolezyum'un önündeki Imperiali Caddesi'nde son buldu. Yoğun ilgi gören yürüyüş boyunca bazı figüranlar, gladyatör kıyafetini tercih ederken, kimisinin ise antik dönemdeki Romalı senatörler gibi giyindikleri görüldü.

Efsaneye göre, Romalı asker, tarihçi ve yazar Varrone, arkadaşı Lucio Taruzio'nun astrolojik hesaplamalarına dayanarak, Roma'nın kurucusu Romulus'un M.Ö 21 Nisan 753'te kenti kurduğunu belirtiyor.

(AA)

Bu haber toplam 1230 defa okunmuştur