1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Rezvan Konti'ye son veda
Rezvan Kontiye son veda

Rezvan Konti'ye son veda

YENİDÜZEN gazetesinin isim babası, sol mücadelenin ve Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin önemli isimlerinden Rezvan Konti dün Boğaziçi köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

YENİDÜZEN gazetesinin isim babası, sol mücadelenin ve Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin önemli isimlerinden Rezvan Konti  dün son yolculuğuna uğurlandı.
Bir süredir diyaliz makinesine bağlı olarak yaşayan ve Rezvan Usta olarak da bilinen Rezvan Konti, 17 Eylül Çarşamba günü yaşamanı yitirmesi ardından dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze töreni öncesinde tabutuna sarılan çocukları ve torunları büyük üzüntü yaşarken, kızının “baba” şeklindeki feryadı yürekleri dağladı.
CTP-BG’li partililerin akın ettiği cenaze töreninde konuşma yapan CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Rezvan Usta’nın demokrasi ve barış mücadelesinde çok bedeller ödediğini belirterek, bu mücadelenin sürdürülmeye devam edeceğini söyledi.
Törende Rezvan Konti anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Sevenleri akın etti
88 yaşında yaşama veda eden Rezvan Konti dün Boğaziçi köyü camisinde kılınan ikindi namazının ardından toprağa verildi. Oldukça kalabalık geçen cenaze törenine; 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, CTP-BG’li bakanlar ve milletvekilleri, Güney’den AKEL temsilcileri, CTP-BG’li partililer ve sempatizanları, ailesi, arkadaşları, dostları, sevenleri ve köy halkı katıldı.
Cenaze töreni boyunca Rezvan Konti’nin çocukları ve torunları gelen başsağlığı dileklerini kabul ederken, aile büyüklerini kaybetmeleri acısıyla kızları gözyaşlarını tutamadı. Özellikle torunlarının biran olsun dedelerinin tabutu başından ayrılmadıkları görülürken, birçok yakının da gözyaşı döktüğü görüldü.  


Yorgancıoğlu: “Demokrasi ve barış yolunda çok mücadele verdi”
Törende konuşma yapan CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Rezvan Usta’nın demokrasi ve barış mücadelesinde çok bedeller ödediğini belirtti. Yorgancıoğlu, konuşmasında: “Bugün yine çok sevdiğimiz hem Kıbrıs Türk halkının hem genelde Kıbrıs insanın, demokrasi mücadelesinde barış mücadelesinde ve emeğin hak ettiği yere ulaşması mücadelesinde çok mücadeleler vermiş ve bu mücadelelerle isimi anımsanacak olan değerli bir ağabeyimizi yolcu etmek üzere toplandık. Bu mücadele çok kolay olmadı. Bu mücadele esnasında Rezvan ustamız çok bedeller ödedi, başka bedel ödeyenler gibi… Biz onun bu mücadelesi ve mücadele ettiği değerler uğruna, bu yolculuğunda önünde saygı ile eğiliyoruz. Onun bu mücadelesinin bizlerin de mücadelesi olduğunu buradan ifade etmek istiyorum.
Yorgancıoğlu konuşması ardından Rezvan Konti anısına herkesi bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Tabutu ardından uğurlandı
Cenaze töreni sonrasında tabutu omuzlayanlardan ilk isim Başbakan Özkan Yorgancıoğlu oldu. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve bazı bakanlar, Rezvan Usta’yı son yolculuğuna uğurlamak üzere, camiden köy mezarlığına kadar tabutun arkasında yürüdü. Rezvan Usta toprağa verildikten sonra yine mezarına ilk toprak atanlardan biri Başbakan Yorgancıoğlu oldu.

Bu haber toplam 1726 defa okunmuştur