1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Rezaletin son perdesi”
“Rezaletin son perdesi”

“Rezaletin son perdesi”

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği TFF'ye tepki gösterdi.

A+A-

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) yaptığı açıklama ile Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na (KTFF) sormadan Kuzey Kıbrıs’ta temsilcilik açma girişimini kınadı. “Rezaletin son perdesi” başlığı ile yapılan açıklamada 60 yıldır köklü bir kurum olan KTFF’nin uğramadığı aşağılanmayı, TFF’nin bu girişimiyle hayata geçirmeye çalışanları kınadıkları belirtildi.

“TFF’nin işbirliğinden kaçınması üzücü”
KTSYD’nin konu ile ilgili açıklaması şöyle: “Kıbrıs Türk Futbolunun dışa açılma çabası devam ederken ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile işbirliğine ihtiyaç duyulurken, TFF’nin KKTC’de temsilcilik açmak istemesi ve bu olayda da Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu (KTFF)  dikkate almadan FIFA’ya başvuru  yapması kabul edilemez bir durumdur.

FIFA’nın,  Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu resmi olarak  muhatap kabul ettiği, görüştüğü ve resmi yazı gönderdiği bir ortamda, TFF yetkililerinin işbirliğinden ısrarla kaçınarak, tanınmamışlığı bahane etmesi ve  iletişim kurmaması üzüntü vericidir. Konuyla ilgili KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ve yönetiminin gerekli girişimleri yaparak dik duruşlarını devam ettirmelerini bekliyoruz”

“FIFA’ya yapılan başvuru rezaletin son perdesi”
“Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda sorunlarımızla ilgilenmeyen, KTFF’yi ziyaret etmekten kaçınan TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve ekibinin girişimi bardağı taşıran damla olmuş, FIFA’ya yapılan başvuru bu rezaletin son perdesini ortaya koymuştur.
60 yıllık köklü bir kurum olan  Kıbrıs Türk Futbol  Federasyonu’nun uğramadığı aşağılanmayı, TFF’nin bu girişimiyle hayata geçirmeye çalışanları esefle kınıyoruz”

“Hakaret niteliğindedir”
“Ülkemizin temeli en sağlam kurumlarından biri durumunda olan KTFF’yi  hiçe sayarak, hiçbir bilgi vermeden FIFA’dan, KKTC’de temsilcilik açılmak istenmesi sadece Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na değil, Kıbrıs Türk Halkına da hakaret niteliğindedir. Aynı başvuruda Kıbrıs’taki futbolun durumuyla ilgili FIFA ile görüşme talep edilmesi de tezat ve düşündürücüdür”

“Sonuç alamayacaklarını umuyoruz”
“KKTC sınırları içinde futbolla ilgili bir organizasyon yapılacaksa bunun tek adresi KTFF’dir. FIFA nezdinde, KOP ile sürdürülen görüşmeler ortada dururken, FIFA Genel Sekreteri ile resmi yazışmalar devam ederken, bu işgüzarlığa kalkışanların sonuç alamayacaklarını umuyoruz. Kıbrıs Türk insanının kurumlarına ve kültürüne sahip çıkma noktasında KTSYD’nin önemli bir misyon üstlendiğini hatırlatırız.

Sadece futbolda değil hangi branşta olursa olsun Kıbrıs Türk Spor kurumlarının bu şekilde aşağılanmasına yönelik hareketlerin her zaman karşısında duracağımızı ve mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi belirtiriz”

-------------------------

Kıbrıs Türk Futbolcular Derneği Başkanı Salih Işık: “TFF yanlışlarına bir yanlış daha ekledi”

Kıbrıs Türk Futbolcular Derneği, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’ndan görüş almadan Kuzey Kıbrıs’ta temsilcilik açma girişimi ile ilgili açıklama yaptı. Dernek Başkanı Salih Işık imzası taşıyan açıklamada TFF’nin bu girişiminde KTFF’den hiçbir bilgi ve düşünce almadığını, daha önce yaptığı yanlışlara bir yanlış daha eklediği belirtildi.

Futbolcular Derneği Başkanı Salih Işık’ın yaptığı açıklama şu şekilde: “Türkiye Futbol Federasyonu'nun, KKTC’de temsilcilik açmak için, Kıbrıs Türkleri'nin futbol federasyonu olan KTFF'den hiç bir bilgi, düşünce almadan FIFA'ya başvurmasını ve bu doğrultuda görüş talep etmesinin, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Kıbrıs Türklerine yapmış olduğu yanlışlara, bir yanlış daha eklediğini bilmekte ve görmekteyiz. KTFF'yi her fırsatta hiçe sayan, hiç bir resmi görüşmede bulunmayan Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Kıbrıs Türk gençliğinin tüccarlığını yapmamasını ve FIFA genel sekreterinden örnek alarak, bizleri yani Kıbrıs Türk halkını muhattap almasını tavsiye ederiz. Yıllardır spor ambargosu altında ezilen gençlerimize çıkış arama çabalarının, bu denli imkansız olan uğraşlarla boşa harcanmamasını, Kıbrıs Türk gençliğinin de bir gün kendi vatanlarında diğer dünya gençleri ile sportif karşılaşmalar yapmasını ümitle beklemekteyiz”

Bu haber toplam 1102 defa okunmuştur