1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Restoranlardan ‘Yağlanmadan’ ayrılmak ister misiniz?…
Restoranlardan ‘Yağlanmadan’ ayrılmak ister misiniz?…

Restoranlardan ‘Yağlanmadan’ ayrılmak ister misiniz?…

Bazı restoranlarda sipariş verdiğimiz yiyeceği beklerken zeytinyağı ve ekmek sunumuyla karşılaşıyoruz. Leziz zeytinyağı ve yumuşacık ekmeklere dayanamıyorsak bu sunumu nazikçe istemediğimizi garsona bildirebiliriz.

A+A-

Dilara Topcan

Yiyecek ve içecek kültürü zengin olan bir toplumuz ve sosyalleşme ihtiyacımızı da genellikle yiyecek ve içecekler eşliğinde gerçekleştiriyoruz. Pek tabii restoran ve cafelere uğramadan sosyalleşmemiz de çoğu zaman mümkün olmuyor. Konu diyete gelince ise bu durum ne yazık ki ciddi anlamda engelleyici bir rol oynayabiliyor. Günün sonunda da diyete uyamama nedenlerimizin ana etkenlerinden bir tanesi de restoran ve cafelerde tükettiğimiz  yiyecek ve içecekler oluveriyor…

Peki restroranlar ve cafelerde sosyalleşirken yağlanmak ve dolayısıyla da sağlıksızlaşmak bizim kaderimiz mi? Tabii ki hayır! Eğer sağlıklı beslenmeyi öğrenir ve öğrendiklerimizi de yaşamımıza entegre edebileceğimizin farkına varırsak hem diyet sürecimizi başarıyla sürdürebilir hem de restoran ve cafelerde gönlümüzce sosyalleşmeye de devam etme şansına sahip olabiliriz… Yeter ki İSTEYELİM!

İLK TEHLİKE: GİRİŞTEKİ LEZİZ ZEYTİNYAĞI VE EKMEK SUNUMU…

Bazı restoranlarda sipariş verdiğimiz yiyeceği beklerken zeytinyağı ve ekmek sunumuyla karşılaşıyoruz. Leziz zeytinyağı ve yumuşacık ekmeklere dayanamıyorsak bu sunumu nazikçe istemediğimizi garsona bildirebiliriz. Bu sayede neredeyse  150- 300 kalori arası ekstra bir kalori alımının önüne geçme şansını yakalamış oluruz (1 yemek kaşığı yağın 90 kalori, 1 dilim ekmeğin ise ortalama olarak 70-80 kalori olduğunu düşünecek olursak…)

MENÜYE ‘GÖZ AÇLIĞINA ALDANMADAN ‘NASIL GÖZ ATMALI?…

Göz açlığımıza bir de restoran menülerinde yer alan leziz yiyecek fotoğrafları da eklenince o en leziz ve o en kalorili yiyecek alternatiflerinden birini sipariş etme olasılığımız da fazlasıyla artıyor. Eğer kilo ya da sağlık problemi yaşamıyorsanız hem göze hem  damağa hem de mideye hitap eden bu leziz yiyecekleri sıklıkla olmamak kaydıyla tercih etme hakkına sahipsiniz tabii. Yalnız özellikle sıkı bir diyet süreci içerisindeyseniz ve o gün diyetteki serbest öğün hakkınızı kullanabileceğiniz bir gün değilse iradenize ve gözlerinize hakim olmalı ve menüdeki en sağlıklı alternatifi seçerek hem  sağlığınıza hem de diyetinize olan sorumluluğunuzu yerine getirmelisiniz.

LEZİZ TERCİHLERİ DENGELEMEK DE MÜMKÜN…

Fazlaca kalorili bir yiyecek tüketecek olsanız bile bunu nasıl dengeleyebileceğinizi biliyorsanız işiniz kolay. Pek tabii dengeyi en doğru şekilde kurabilmek de yine sağlıklı beslenme bilgilerine iyice hakim olmaktan geçiyor, unutmayın. Bu nedenle diyet sürecinizde dengelerin nasıl kurulabileceğine dair diyetisyeninize de her daim danışmaktan çekinmemelisiniz. Unutmayın ki sağlıklı beslenmeyi hayata entegre edebilme süreci bir miktar zaman alıyor ve ne yazık ki tek bir günde tamamlanmıyor. Bunun yanısıra süreci benimseyebilmek de ‘sabır’ ve ‘emek’ istiyor…

ARTIK BİRÇOK RESTORANDA SAĞLIKLI VE DÜŞÜK KALORİLİ ALTERNATİFLER DE MEVCUT!

Birçok restoran sağlığı da unutmayarak hem leziz hem de sağlıklı menü alternatiflerini de müşterilerine sunmaya özen gösteriyor. Bu konuda takdiri hakeden birbirinden değerli mekanlar da mevcut. Eğer dışarda yemek yemek durumundaysanız sağlıklı menü alternatifleri sunan restoranlara öncelik tanıyabilir, böylelikle diyetinizi bozma durumuyla karşı karşıya kalma riskinizi de en aza indirgemiş olursunuz.

KISACA ŞİFRE: DENGEYİ KURABİLMEK…

Denge her şeydir, unutmayın!  Beslenme konusunda da dengeyi bulabilmek her zaman için sizi kazançlı çıkaracaktır. Pek tabii restoranlarda severek tükettiğiniz çeşitli lezzetlere de hayatınızda yer vereceksiniz. Yeter ki dengeyi kurun, gerisi kolay…  Böylelikle hayatınızın her alanında hem sosyalleşmenin tadına varabilecek hem de diyetinizi başarıyla sürdürebilme ve formunuzu da koruyabilme fırsatını yakalayacaksınız.

Hepimiz için güzelliklerle dolu bir gün olsun. Sevgiyle kalın…

 

Bu haber toplam 1833 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 309 Sayısı

Adres Kıbrıs 309 Sayısı