1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Resmi ziyaretler gerçekleştirildi
Resmi ziyaretler gerçekleştirildi

Resmi ziyaretler gerçekleştirildi

KTFHGD ve MHK tarafından hakemlere yönelik düzenlenen Bursa kampının üçüncü günü tamamlandı

A+A-

Eren ŞİŞİK (KTSYD/Bursa)

Kıbrıs Türk Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (KTFHGD) ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (KTFF-MHK) işbirliğinde hakemlere yönelik gerçekleştirilen Bursa kampında 3’üncü gün tamamlandı. Günü sabah ve akşam olmak üzere çift idmanla tamamlayan hakemler idmanların ardından dinlenmeye çekildi. MHK ve KTFHGD yönetim kurulu üyeleri ise gün boyu resmi ziyaretlerde bulundu. Heyet Bursaspor’un Özlüce Tesisleri’ni de ziyaret ederek burada Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile sohbet etti.

Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri ziyaret edildi
Günün ilk ziyaretini Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne yapan heyet burada Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muzaffer Karadeniz ve Başkan Yardımcısı Neşet Çakmaklı ile bir araya geldi. Belediye’nin verdiği yemekte sohbet eden hakem heyeti ardından Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti. Belediyelerin spora yaptığı katkıların konuşulduğu ziyarette iki taraf da fikir alışverişinde bulundu.

Gençlik-Spor İl Müdürü ve Amatör Sporlar Federasyonu’ndan görüş alındı
Belediye ziyaretlerinin arından Bursa Atatürk Stadı yanında bulunan Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne geçen heyet burada da İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin ile sohbet etti. Şahin, özelde Bursa’da genelde ise Türkiye’de spora çok büyük yatırımların yapıldığından söz ederek, belediye ve devletin ortak hareket ettiğini ve Bursa’ya çok önemli spor tesislerinin kazandırdığının altını çizdi. Özellikle okul sporlarına çok önem verildiğini aktaran Şahin, bundan 10 yıl önce 10-15 okulda kapalı spor salonu varken günümüzde bu sayının 100’ü geçtiğini kaydetti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ardından Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na ziyaret gerçekleştiren hakem heyeti Başkan Cemal Vardar ile görüştü. Amatör branşların önemine vurgu yapıldığı sohbette Bursa’daki amatör branşların son durumu hakkında bilgi elde edinildi.

Ertuğrul Sağlam merak ettiklerini sordu
KTFHGD ve MHK heyeti son ziyaretini ise Bursaspor’un Özlüce Tesisleri’ne gerçekleştirdi. Tesisleri gezen ve hayran kalan heyet burada Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile bir araya gelerek sohbet etti. Heyeti çok sıcak karşılayan Ertuğrul Sağlam, Kıbrıs’ta hakemlere yaklaşımının nasıl olduğu hakkında bilgi aldı. Türkiye’de hakemliğin çok zor olduğunu ifade eden Sağlam, Kıbrıs’tan bir heyetin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Cumartesi oynayacakları Galatasaray maçından da söz eden Sağlam, kendileri için zor bir maç olacağını ancak Süper Kupa’yı müzelerine götüreceklerine inandıklarını ifade etti.

Bu haber toplam 1208 defa okunmuştur