1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Resim çizme yarışması yapıldı
Resim çizme yarışması yapıldı

Resim çizme yarışması yapıldı

Mağusa Belediyesi ve Mağusa Kültür Derneği tarafından bu yıl 23.’sü düzenlenen Mağusa Çocuk Festivali’nde 18. Resim Çizme Yarışması yapıldı.

A+A-

Bu yıl 26 Mart- 2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek 23. Mağusa Çocuk Festivali, bu yıl da binlerce çocuğu birbirinden renkli etkinliklerde buluşturacak.

Çanakkale Ortaokulu ve Şht. Hüseyin Akil İlkokulu’nda gerçekleştirilen Resim Çizme Yarışması’nda yaklaşık 1000 çocuk hünerlerini resim kâğıdına döktü. Yarışmada 1 ve 2. Sınıflar “Okul gezimiz”,“Oyuncaklarım” konularını; 3,4 ve 5. sınıf öğrencileri ise “Sporlarımız” ve “Gökyüzündeki sevinçlerimiz” veya “Korkularımız” konularını işlediler.

Gazimağusa Çocuk Festivali’nin çocukların yeteneklerini ön plana çıkaran renkli etkinliklerinden biri olan 18. Resim Çizme Yarışması’nın dereceye girenler Türksal İnce Başkanlığında, Taylan Oğuzkan, Cemal Tunceri, Zühre Özkaraman ve Erman Karagöz’den oluşan juri tarafından belirlenecek. Jüri Başkanı Türksal İnce, yarışma hakkında çocuklara bilgi verdi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa Belediyesi olarak Mağusa Kültür Derneği ile Gazimağusa çocuk Festivalin 23.’sünü düzenlemekten heyecan duyduklarını ifade ederek, genel olarak yapılan organizasyonlara katılımın az olması halinde motivasyonsuzluk yaratabileceğini ancak ilk etkinliğe gösterilen ilgi ve katılımın başarılı bir organizasyon hazırladıklarını gösterdiğini, büyük katılımdan dolayı velilere ve öğrencilere teşekkür etti.

YD

Bu haber toplam 1737 defa okunmuştur