1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Renkli açılış seremonisi
Renkli açılış seremonisi

Renkli açılış seremonisi

Portekiz’de düzenlenen ve ülkemizden sporcuların da yer aldığı Erkekler, Bayanlar ve Tekerlekli Sandalye Avrupa Şampiyonası açılış seremonisi ile başladı

A+A-

Avrupa Cepli Bilardo Federasyonu (EPBF) tarafından Portekiz’in Vale do Lobo kentinde düzenlenen “Erkekler, Bayanlar ve Tekerlekli Sandalye Avrupa Şampiyonası” geçtiğimiz akşam düzenlenen seremoni ile resmen başladı.

Portekiz Bilardo Federasyonu Başkanı ile Vale Do Lobo Belediye Başkanının da hazır bulunduğu ve birer konuşma yaptıkları açılışta düzenlenen seremonide her ülke tek tek çağrılarak bayrakları ile birlikte salona alındı. Orkestra ve ses sanatçısının da renklendirdiği açılışta Portekiz’e özel FADO müziğinden parçalar seslendirildi. EPBF Başkanı Gre Leenders açılışta yaptığı konuşmada, şampiyonanın yapılması için katkı koyanlara tek tek teşekkür ederken, şampiyonanın resmi açılışını da yaptı ve sporculara başarı diledi.

32 ülkeden 200’ü aşkın sporcu

32 ülkeden 200'ü aşkın sporcunun mücadele edeceği şampiyonada karşılaşmalar  "8 Top", "9 Top", "10 Top" ve "14+1" (Straight Pool) disiplinlerinde oynanacak. Sporcuların ferdi olarak mücadele edecekleri şampiyonada takım karşılaşmaları da yer alacak.

İlk Gün Karşılaşmaları

Avrupa Bilardo Şampiyonası dün Straight Pool disiplini karşılaşmaları ile başlarken sporcularımız ilk karşılaşmalarında başarılı olamadılar. Genç sporcumuz Osman Şanlısoy Avusturyalı sporcu He Mario ile ile eşleştiği ilk karşılaşmasında rakibine 100-48 mağlup olmaktan kurtulamadı. Onuç Altur İsviçreli rakibine 100-56, Ali Karanfiloğlu ise Finlandiyalı rakibine 100-52 mağlup oldu. Şampiyonadaki bir diğer sporcumuz Berk Mehmetcik ise şanssız bir maç sonrasında Bosna Hersek’li rakibi karşısında 100-90 mağlup olması kafilede üzüntüye neden oldu. Avrupa Bilardo Şampiyonası’nda karşılaşmalara Straight Pool 2. Tur ve Takım karşılaşmaları ile devam edilecek.

Bu haber toplam 1097 defa okunmuştur