1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Rengarenk şenlik
Rengarenk şenlik

Rengarenk şenlik

Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi’nin (FOGEM) her yıl organize ettiği Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Şenliği başladı

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi’nin (FOGEM) her yıl organize ettiği Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Şenliği’nin 9’uncusu dün başladı. Bu yıl Alayköy Folklor Derneği (AFD), Alaköy Belediyesi ve Dikmen Gençlik Merkezi (DİGEM) ve Dikmen Belediyesi’nin de katkı koyduğu festival dopdolu geçecek. Dereboyu olarak bilinen Mehmet Akif Caddesi’nde kortej ile başlayan etkinlikte Kuzey Kıbrıs, Türkiye, Ukrayna ve Polonya’dan oluşan çocuk grupları yürüdü.

Şenlik 18 Haziran 2015 Perşembe günü Alayköy’de devam edecek, misafir Polonya, Ukrayna ve Türkiye Cumhuriyeti Halk Oyunları çocuk gruplarına ev sahipliği yapacak. 19 Haziran Cuma gecesi “Dikmen’de 1 Gece” etkinliği sahne alacak.

Dereboyu beyaza bürünecek
9’uncu Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Şenliği kapsamında 20 Haziran 2015 Cumartesi saat 19.00 FOGEM’le yaz bembeyaz” etkinliği gerçekleşecek. Yıllardır geleneksel hale gelen bu etkinlikte, tüm çocuklar, aileleri ve yurt dışında gelen çocuk grupları, farkındalık yaratmak maksadıyla beyaz giyerek bir kortej gerçekleştirecek.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

Bu haber toplam 1911 defa okunmuştur