1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Rehberler, çalı süpürgeleriyle sokakları süpürdü
 Rehberler, çalı süpürgeleriyle sokakları süpürdü

Rehberler, çalı süpürgeleriyle sokakları süpürdü

KITREB “21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü” dolayısıyla etkinlik düzenledi

A+A-

Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB) “21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü” dolayısıyla bugün Büyük Han’da etkinlik düzenledi.

Etkinlik KITREB Başkanı İbrahim Altıner’in konuşmasıyla başladı. Konuşmanın ardından KITREB üyeleri temsili temizlik kampanyası başlattı. Rehberler, çalı süpürgeleriyle Büyük Han ile “Bandabuliya” arasındaki sokakları süpürdü. Ayrıca Büyük Han’da vatandaşlara lokma dağıtıldı.

KITREB Başkanı İbrahim Altıner, “21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü”nün dünyada olduğu gibi ülkede de etkinliklerle kutlandığına işaret ederek, rehberlerin bu yıl “çevre olmadan turizm olmaz” sloganı ile yeni bir misyon üstlendiklerini söyledi.

Temiz çevrenin önemine vurgu yapan Altıner, turizmin geleceği, daha fazla turistin ülkeye gelmesi ve talebin sürdürülebilir olması için tarihi ve doğal çevrenin önemli bir etken olduğunu belirtti.

Ülkenin başlıca çevre sorunlarına değinen Altıner, katı atıklar, CMC madeni, Teknecik Elektrik Santrali’nin filtrelenmemiş olması ve çarpık yapılaşmanın, turizmi olumsuz etkileyen ana unsurlar arasında bulunduğunu kaydetti.

Altıner, bugün, çevrenin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak ve ülkede çevrenin korunması için temsili bir temizlik kampanyası başlattıklarını anlatarak, “ülkemizi temizleyelim, çevremizi koruyalım” dedi.

Doğal kaynakların ve kültürel mirasın korunmasının önemli olduğunu söyleyen Altıner, milli parkların ve arkeolojik sit alanlarının koruma altına alınması, çevre bilincinin artırılması ve geliştirilmesinin şart olduğunu ifade etti.

Altıner, tüm turist rehberlerinin “21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü”nü kutladı.

(tak)

Bu haber toplam 1104 defa okunmuştur