1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. RAPOR BAŞSAVCILIK’TA
RAPOR BAŞSAVCILIK’TA

RAPOR BAŞSAVCILIK’TA

Piyangolar Birimi ile ilgili Sayıştay Başkanlığı tarafından hazırlanan araştırma raporu hem Başsavcılık hem de Meclis Sayıştay Komite’sine iletildi, gözler yeni süreçte…

A+A-

Kamuoyunda birçok kez gündeme gelen, Sayıştay Başkanlığı raporuna da yansıyan Piyangolar Birimi'nde 14 Mayıs 2010-31 Aralık 2015 tarihlerini kapsayan bazı hesaplarındaki açıklar ile ilgili Başsavcılık devrede…

 

BAŞSAVCILIK GEREK DUYARSA, POLİS ARAŞTIRMA YAPACAK…  Yasal prosedüre göre; Başsavcılık aralarında dönemin Piyangolar Birimi Sorumlusu’nun da bulunduğu, toplamda 5 kişinin ‘sorumlu tutulduğu’ raporu inceleyecek. Yapılacak inceleme sonrasında Başsavcılık, soruşturma gereği duyarsa olayı Polis Genel Müdürlüğü’ne aktaracak, polis incelemesi talep edecek.

 

KOMİTE’YE DE İLETİLDİ… Öte yandan Sayıştay Başkanlığı tarafından hazırlanan 'araştırma raporu Meclis’te görev yapan Sayıştay Komitesi’ne de iletildi. Komite Başkanı, CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay, raporunun komiteye ulaştığını söyledi, Başsavcılığın vereceği görüş sonrasında komitenin de harekete geçeceğini dile getirdi.

 

Ayşe GÜLER

Spor Dairesi'ne bağlı Piyangolar Birimi'nde 14 Mayıs 2010-31 Aralık 2015 tarihlerini kapsayan dönemde 'Hemen Kazan' (Kazı Hemen Kazan) satış gelirlerine ilişkin Sayıştay Başkanlığı tarafından hazırlanan 'araştırma raporu ' hem Başsavcılık hem de Sayıştay Komitesi’ne iletildi.

Araştırma raporunun komiteye iletilmesinin ardından gözler, Başsavcılığa çevrildi.

Yasal prosedüre göre; Başsavcılık aralarında dönemin Piyangolar Birimi Sorumlusu’nun da bulunduğu, toplamda 5 kişinin ‘sorumlu tutulduğu’ raporu inceleyecek.

Yapılacak inceleme sonrasında Başsavcılık, soruşturma gereği duyarsa olayı Polis Genel Müdürlüğü’ne aktaracak, polis incelemesi talep edecek.

Polisin yapacağı araştırma ve soruşturma sonrasında Başsavcılık, Sayıştay raporuna ilişkin bir karar üreterek, ya konuyu yargıya taşıyacak ya da cezai müeyyide(yaptırım) gereksinimi duymazsa durumu Sayıştay Başkanlığı’na aktaracak.

İsmi geçen kişilerle ilgili cezai yaptırım uygulanmasına karar verilmesi halinde ise Başsavcılık kanalıyla konu mahkemeye taşınacak.

Öte yandan Sayıştay Komitesi Başkanı, CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay, Piyangolar Birimi ile ilgili hazırlanan Sayıştay raporunun komiteye ulaştığını söyledi, vereceği görüş sonrasında komitenin de harekete geçeceğini açıkladı.

Komite de Başsavcılık görüşünü bekleyecek

Meclis’te görev yapan Sayıştay Komitesi ise hazırlanan rapor ile ilgili polis soruşturmasının tamamlanarak, Başsavcılığın vereceği görüşü bekleyecek.

Verilecek görüş sonrasında Komite, raporu Meclis Genel Kurulu’na taşıyacak…

 

Mişon ve Okan’a ulaşıldı…

Öte yandan YENİDÜZEN, Sayıştay raporu sonrasında ismi geçen kişilere ulaşmaya çalıştı.

Dönemin Piyangolar Birimi Sorumlusu Yudum Mişon, Sayıştay raporunun henüz eline geçmediğini, YENİDÜZEN’de yer alan raporu ise okumadığını söyledi, söz konusu raporu okumadan cevap vermesinin mümkün olmadığını dile getirdi. Depo sorumlusu Çayan Okan ise konuyla ilgili konuşmak istemedi, sürecin avukatları tarafından takip edileceğini söyledi.

Raporda ismi geçen N.Y, H.S ve N.F’ye ise ulaşılamadı.

Rapor ne içeriyordu?

Hatırlanacağı üzere söz konusu tarihlerde Piyangolar Birimi'nin 'Hemen Kazan' gelirlerinde tespit edilen toplam 63 bin 110 TL tutarındaki açığın; 13 bin 580 TL'lik kısmından biletlerin tutulduğu deponun sorumlusu Çayan Okan'ın, 13 bin 580 TL'lik kısmından N.Y ve 35 bin 950 TL'lik kısmından ise H.S 'sorumlu' oldukları kayda geçirilmişti.

Rapora göre; raporun 4.6 bölümünde detayları verilen Hemen Kazan hesabından yapılan 5 bin TL fazladan ödemeye ait çek üzerinde dönemin Piyangolar Birimi Sorumlusu Yudum Mişon ile dönemin Piyangolar Birimi Hemen Kazan Muhasebe görevlisi N.F’nin de imzaları bulunması nedeniyle 5 bin TL tutardan müştereken sorumlu oldukları sonucuna varılmıştı.

 


 

Komite, Başsavcılık görüşü ve polis soruşturmasını bekleyecek…

Meclis’te görev yapan Sayıştay Komitesi Başkanı, CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay, Piyangolar Birimi ile ilgili hazırlanan Sayıştay raporunun komiteye ulaştığını söyledi.

Uluçay,  Sayıştay’ın araştırma raporunun Başsavcılığa iletildiğini de açıklayarak, Başsavcılığın vereceği görüş sonrasında komitenin de harekete geçeceğini dile getirdi.

İzlenilecek prosedür ile ilgili YENİDÜZEN’e bilgi veren Uluçay şöyle konuştu: “Başsavcılık, raporu inceleyecek. İnceleme sonucunda soruşturmaya gerek duyarsa olayı polise aktaracak, polisin  soruşturma yapmasını isteyecek. Yapılan soruşturmanın ardından Başsavcılık rapor doğrultusunda karar üretecek. Ya konu davalık olacak ya da cezai yaptırıma gerek duymuyorsa son durumu Sayıştay’a bildirecek. Ancak, polis soruşturmasında cezai yaptırım durumu ortaya çıkarsa konu Başsavcılık tarafından mahkemeye taşınacak.

Şu anda komite raporu gündemine alıp, tartışabilir. Raporu hazırlayanları çağırıp toplantı yapabilir. Ancak komitenin harekete geçebilmesi için Başsavcılığın varacağı kanıyı görmesi gerekiyor.  Komite, polis soruşturmasının tamamlanmasını,  Başsavcılığın görüşünü bekleyecek.”

 


Dönemin Piyangolar Birimi Sorumlusu Yudum Mişon: Raporları okumadım, okuduktan sonra cevap vermem gerekirse vereceğim…

Dönemin Piyangolar Birimi Sorumlusu Yudum Mişon, Sayıştay raporunun henüz eline geçmediğini, YENİDÜZEN’de yer alan raporu ise okumadığını söyledi.

Mişon, söz konusu raporu okumadan cevap vermesinin mümkün olmadığını dile getirerek, “Sabahtan beridir beni aramayan kalmadı. Ancak ne yazık ki bu raporu okumadım. Gazeteyi de okumadım. Sosyal medyada da görmedim. Elime resmi bir yazı da gelmedi” şeklinde konuştu.

Sayıştay Başkanlığı’ndan raporu alma talebinde bulunduğunu ifade eden Mişon, sözlerini şöyle tamamladı: “Raporu sizin sitenizde okumak yerine, resmi makamlar tarafından elime ulaşmasını bekliyorum. Raporları okuyayım, ona göre cevap vermem gerekirse vereceğim…”


 

Depo sorumlusu Çayan Okan: Süreci avukatlarım takip edecek

Depo sorumlusu Çayan Okan ise konuyla ilgili konuşmak istemedi, sürecin avukatları tarafından takip edileceğini söyledi.

Bu haber toplam 2284 defa okunmuştur
İlgili Haberler