1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Radyoaktif ilaçlar sıkıntı oldu
Radyoaktif ilaçlar sıkıntı oldu

Radyoaktif ilaçlar sıkıntı oldu

Radyoaktif ilaçların THY ile Ercan’a yollanması önerildi

A+A-

 

Kıbrıs Havayolları’nın kapanmasının ardından güneye götürülen radyoaktif ilaçlar konusunda sıkıntılar yaşandığı haber verildi. Politis gazetesi manşetten verdiği haberinde, Kıbrıs Havayolları’nın kapatılmasının tıp dünyasında da kayıplara neden olduğunu yazdı. Onlarca hastanın  muayene ve tedavisiz kaldığını belirten gazete, Kıbrıs Havayolları’nın tıbbi kullanım amaçlı radyoaktif malzemeleri adaya getirme iznine sahip olduğunu belirterek, şirketin kapanmasıyla, her hafta getirilen radyoaktif ilaçların bu kez Güney Kıbrıs’a ulaştırılamadığını kaydetti.

Doktorların çözüm bulunması için, tedavi amacıyla kullanılan malzemeleri hazırlayan ve yollayan iki şirketle iletişim içerisinde olduğunu yazan gazete, sorununun dün geç saatlere kadar henüz çözülemediğini belirtti.

Gazete, edindiği bilgilere göre tedarikçi şirketin Güney Kıbrıs’taki ithalatçılara, ilaçların, ilgili izine sahip olan Türk Havayolları ile Ercan Havaalanı’na yollanması ve oradan Kıbrıs Rum tarafına geçirilmesini önerdiğini, ancak bunun kabul görmediğini aktaran gazete, çözümsüz geçen her anın hastaların aleyhine olduğunu; bazı hastaların radyoizotop tedavisi için hazırlık aşamasında olduğunu, dün önceden programlanmış bazı muayenelerinin ise mecburi olarak iptal edildiğini kaydetti. TAK

Bu haber toplam 2062 defa okunmuştur