1. HABERLER

  2. SPOR

  3. RA25 törende yer aldı
RA25 törende yer aldı

RA25 törende yer aldı

YDÜ AR-GE ekiplerinin tamamen güneş enerjisiyle çalışan, 85 özel üretilmiş parçadan oluşan araç RA25, 20 Temmuz geçit töreninde yerini aldı.

A+A-

 

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) AR-GE ekiplerinin 650 saatlik ortaklaşa çalışması sonucunda, tamamen güneş enerjisiyle çalışan, 85 özel üretilmiş parçadan oluşan araç RA25 , 20 Temmuz geçit töreninde yerini aldı.
Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de hazır bulunduğu 20 Temmuz resmi geçitinde YDÜ’nün güneş enerjisiyle çalışan aracı RA25’de yer aldı.
YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan S.Günsel’de yaptığı açıklamada “Bugün Yakın Doğu ailesi ve sevenleri için çifte sevinç çifte gurur yaşandı. KKTC’yi ve YDÜ’yü Güney Afrika da dünya üniversiteleri ve Mercedes, Audi gibi devler ile yarışarak temsil edecek güneş enerjili yarış arabamız RA25 resmi geçit töreninde ilk kez görücüye çıkmış. Yıllardır calışan aylardır atölyelerde ter döken ve günlerdir uykusuz kalan hocalarımız öğrencimiz ve çalışanımızın bilgilerine, ellerine ve yüreklerine sağlık” dedi.

Bu haber toplam 1418 defa okunmuştur