1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Putin aracılığıyla Erdoğan’a hidrokarbon mesajı
Putin aracılığıyla Erdoğan’a hidrokarbon mesajı

Putin aracılığıyla Erdoğan’a hidrokarbon mesajı

Anastasiadis’ten, Putin aracılığıyla Erdoğan’a hidrokarbon mesajı

A+A-

Güney Kıbrıs’ın Rusya’dan, “Kıbrıs müzakerelerinde yeni bir başarısızlıktan kaçınılması maksadıyla” Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nezdinde arabuluculuk yapmasını istediği bildirildi.

Kathimerini’nin “Anastasiadis’in Erdoğan’a Mesajı” başlığıyla aktardığı haberine göre, Anastasiadis, Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin aracılığıyla Erdoğan’a “Kıbrıs sorununa çözüm konusunda işbirliği ve iyi niyet ruhu göstermesi halinde Ankara’nın Kıbrıs hidrokarbonlarından menfaat elde edeceği bir win-win formülü” öneriyor.

Haberde şunlara yer verildi:“Lefkoşa, kritik ikilemleri önleme çabasıyla Rusya’dan, müzakerelerde yeni bir başarısızlıktan kaçınmak maksadıyla Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nezdinde aracılık yapmasını istedi. Güvenilir bilgilerimize göre, Anastasiadis Erdoğan’a, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ileteceği mesajında, Kıbrıs sorununa çözüm konusunda işbirliği ve iyi niyet ruhu göstermesi halinde Ankara’nın Kıbrıs hidrokarbonlarından menfaat elde edeceği bir win-win (kazan-kazan) formülü öneriyor.

Anastasiadis mesajında Tayyip Erdoğan’a, Türkiye ve Kıbrıs’ın müzakerelerin yeniden başlamasını, ‘diyalog olsun diye diyalog’ değil, olumlu sonuçlanma perspektifi olacak bir diyalog geliştirilmesi mantığıyla hedeflemesi gerektiğine işaret ediyor.

Rusya’nın yapacağı bu aracılığı, 15-17 Mart’ta Kıbrıs’ta bulunacak BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin takviye etmesi bekleniyor. Eide, ziyareti çerçevesinde iki toplum lideriyle temas edecek ancak şu ana kadar bu yeni ziyaretinin yeni fikirler ve formüllerle bağlantısı yoktur, en azından Lefkoşa şu ana kadar Eide’nin ziyaretinin detayları ve müzakerelerin yeniden başlaması için yeni fikirler sunup sunmayacağı konusunda bilgilendirilmiş değil.”

(TAK)

Bu haber toplam 1550 defa okunmuştur