1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Pulya Festivali’nde Kıbrıs Gecesi
Pulya Festivali’nde Kıbrıs Gecesi

Pulya Festivali’nde Kıbrıs Gecesi

Bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Yeniboğaziçi Pulya Festivali ve 1. Uluslararası Halk Dansları Festivali, bu kez Kıbrıs Gecesi’ne sahne oldu.

A+A-


Bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Yeniboğaziçi Pulya Festivali ve 1. Uluslararası Halk Dansları Festivali, bu kez Kıbrıs Gecesi’ne sahne oldu.

8.Yeniboğaziçi Pulya Festivali’nin dördüncü gecesinde Kıbrıs kültürü konuk ülkelere tanıtıldı.

Festival alanında dekor amaçlı kullanılan balya, taş fırın,  su testisi ve eşek figürleri gibi Kıbrıs kültürüne ait bir çok  nesne Türkiye, Ukrayna ve Slovakya’dan gelen yabancıların ilgisini çekti.

Gösteri alanına standlar da kurularak ceviz macunu, harup pekmezi, badem ezmesi, zeytinli, hellimli gibi Kıbrıs kültürüne ait yiyecekler de konuk ülkelere tanıtıldı. 

Yeniboğaziçi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun yer aldığı Kıbrıs gecesinde Kıbrıs kültürüne uygun şekilde kına gecesi canlandırıldı.

Kınan gecesinin ardından Yeniboğaziçi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, orak, susta, çiftetelli gibi bir çok geleneksel oyunlarımızı sergiledi.

Yeniboğaziçi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun Minik Grubu da sahnede kısa bir gösteri sunarak Kıbrıs’a ait manileri okudular.

Türkiye , Ukrayna ve Slovakya ekipleri de sahne alarak kendi coğrafyalarının halk oyunlarını izleyicilere sundu.
Düzenlenen Kıbrıs Gecesi’nin ardından Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir; Türkiye, Slovakya, Ukrayna ve Yeniboğaziçi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu  ekiplerinin eğitmenlerine ayrı ayrı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Festival programı şöyle devam edecek;
19 Ağustos Çarşamba günü saat 21:00’da Tiyatro Gecesi’nde Zalihe Susuzlu’nun yazdığı Ah anam Gargalar Rengarenk adlı oyunu sergilenecek.
20 Ağustos Perşembe Gecesi  saat 22:00’da festival alanında   Kıraç Konseri  yer alacak.
21 Ağustos Cuma gecesi saat 21:00’da Karadenizliler Gecesi düzenlenecek.
22 Ağustos Cumartesi saat 21:00’da festival alanında Yeniboğaziçi Belediye Korosu sahne alacak.
23 Ağustos Pazar günü ise saat 22:00’da Salamis Harabeleri’nde Ebru Gündeş Konseri ile Festivalin kapanışı gerçekleşecek.(MHA)

Bu haber toplam 1749 defa okunmuştur