1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Protokolü tümüyle reddediyoruz"
"Protokolü tümüyle reddediyoruz"

"Protokolü tümüyle reddediyoruz"

Sendikal Platform çalıştaydan çıkan ekonomi ve siyasetle ilgili 90 maddelik sonuçları milletvekillerine dağıtılmak üzere Meclis’e verdiler.

A+A-

Sendikal Platform, geçtiğimiz yıl düzenledikleri Çalıştayda hazırlanan, siyasi ve ekonomik hayata ilişkin 90 maddeden oluşan önerilerin yer aldığı sonuç bildirgesini milletvekillerine dağıtılmak üzere Cumhuriyet Meclisi’ne sundu. Sendikal Platform üyeleri, Cumhuriyet Meclisi’ne giderek bir süre izleyici koltuklarından oturumu izledi ardından da Meclis bahçesinde basına açıklama yaptı. Sendikal Platform adına açıklama yapan Türk Sen başkanı Aslan Bıçaklı, hükümetin imzaladığı KKTC-TC ekonomik protokolünü eleştirerek, protokolün elektrik, telefon, hayat pahalılığı gibi farklı konularla ilgili her şeyi içerdiğini belirterek, “O zaman yasa yapmanın Meclis toplamanın anlamı yok” ifadelerini kullandı.

Bıçaklı, “Biz bu son imzalanan ekonomik paketin tümünü olduğu gibi reddediyoruz ve bunun uygulanmasına da anayasal ve yasal haklarımızı kullanarak engel olmaya çalışıyoruz. Buradaki mesajımız şu gözümüz üstünüzdedir” dedi. Sendikal platform olarak geçtiğimiz yıl içerisinde uzmanların katılımı ile ekonomik projeyi kapsayan bir çalıştay yaptıklarını belirten Bıçaklı, siyasi ve ekonomik olarak program önerilerini bir araya getirerek 90 maddelik bir sonuç bildirgesi çıkarıldığını kaydetti. Hazırlanan sonuç bildirgesinin geçmiş dönemde hükümet edenlere dağıtıldığını belirten Bıçaklı, çalıştaydan çıkan 90 maddelik sonuç bildirgesinin 50 milletvekiline dağıtıldığını söyledi.

 

Bu haber toplam 1312 defa okunmuştur