1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Promosyon ‘hediye’ de kriz kurbanı
Promosyon ‘hediye’ de  kriz kurbanı

Promosyon ‘hediye’ de kriz kurbanı

Ekonomik daralma her yıl şirketlerin müşterilerine dağıttığı 'hediye paketlerini' de vurdu

A+A-

Ekonomik daralma her yıl şirketlerin müşterilerine dağıttığı 'hediye paketlerini' de vurdu, bu yıl hediye dağıtımında azalma oldu. Promosyon hediye paketleri hazırlayan şirketler piyasanın geçen yıla göre çok kötü olduğunu söylüyor…

Dila ŞİMŞEK

Ekonomik daralma her yıl şirketlerin müşterilerine dağıttığı hediye paketlerini de vurdu, bu yıl hediye dağıtımında azalma oldu.

Hediye paketleri hazırlayan şirketler piyasanın geçen yıla göre çok kötü olduğunu kaydetti. Maliyetleri arttığı için fiyatlarını yükseltmek zorunda kaldıklarını söyleyen işletmeciler, bu sebeple de satışlarının düştüğünü ifade etti.

İşletmeciler, bunun sebebini insanların gelirinin, giderlerinden az olmasına bağladı. Promosyon ürünleri hazırlayan şirket temsilcileri, özellikle aranjman ürünlerinde bir düşüş yaşandığını söyledi. Piyasaya ‘bilinmezsizliğin’ hakim olduğunu söyleyen işletmeciler, 2019 yılı için de pek umutlu değil…

Satış ve promosyonların, geçen yıla kıyasla %50 oranında azaldığını kaydeden işletmeciler, insanların alım gücünün çok azaldığının altını çizdi.

 

İŞLETMECİLER NE DEDİ? İŞLETMECİLER NE DEDİ?

 

Caramel – House of Chocolate’ın sahibi Özden Çıraklı “Çikolata ve karamel ürünlerinde fiyat %20 oranında arttı”

“Yaşanan ekonomik kriz, herkesi etkilediği için maalesef bu sene satış ve promosyonlarımıza yansıdı. Geçen seneye oranla, aksesuar ve aranjman ürünlerin fiyatında yükselme oldu. Çikolata ve karamel ürünlerinde fiyat %20 oranında arttı. Aranjman satışlarında ise bir düşüş yaşandı. Bu sebeple, müşterilerin istediği fiyatı verebilmek adına gramajı azaltmak durumunda kaldık. Ancak yine de, dışarıdan aldığımız sepetler bize belli bir fiyattan geldiği için onu değiştirmek mümkün olmadı. Bizim için, dünyada kakaonun fiyatı da önemli, borsadan da etkileniyoruz. 2019’da, zor da olsa döviz kurlarında düşüş yaşanırsa, o zaman belki bir değişiklik olabilir.”
 

Rota Reklam’ın sahibi Suat Bora Durdu “Geçen yıla göre satışlarımızda ve promosyonlarda %50 oranında, çok büyük bir düşüş yaşandı”

“İşletme olarak yaptığımız promosyonları azaltmak zorunda kaldık. Ekonomik kriz sebebiyle, geçen yıla göre satışlarımızda %50 oranında, çok büyük bir düşüş yaşandı. Tedbir amaçlı harcamalardan ve ithal ettiğimiz ürünlerden kıstık. Fakat ne yazık ki, piyasanın durumu halen çok kötü. 2019 için ise pek umutlu değilim. Krizin bir anda yok olacağını düşünmüyorum, çünkü çok fazla etkeni var.”

Love Story’nin sahibi Kadriye Hasan Bulli “Maliyetler iki katı kadar arttığı için, bunu karşılayabilmek adına fiyatlarımızı yükselttik”

“Ekonominin bu kadar kötüye gitmesi ile insanların alım gücü düştü. Bu sadece benim işletmemi değil, herkesi aynı şekilde etkiledi, çünkü insanların bütçeleri kısıtlı. İşimiz için maliyetler iki katı kadar arttığı için, bunu karşılayabilmek adına fiyatlarımızı yükselttik. Bu sebeple, satışlar çok düştü. Geçen yıla kıyasla, promosyonlarımız da çok azaldı. Ne yazık ki durum bu. 2019 için ise emin değilim.”

Ateş Matbaa ve Promosyon’un sahibi Salih Zekican “Satışlarımız ve promosyonlarımız azaldı”

“Fiyatlarımız, kura bağlı olarak geçen seneye göre %30 arttı. Satışlarımız ve promosyonlarımız ise azaldı. Bunun sebebi ise, maliyetimizin çok, kazancımızın az olması. Türkiye’den ithal ettiğimiz malzemelerin sayısını da mecburen azalttık. İhtiyaçlarımızı karşılayabilmek için, böyle bir yol çizmemiz gerekiyor ne yazık ki. 2019’da ise büyük bir değişiklik yaşanacağını düşünmüyorum.”

Pem Reklam’ın sahibi Pembe Afşaroğlu “Geçen seneye göre promosyonlarımızda çok büyük bir düşüş yaşandı”

“Geçen seneye göre promosyonlarımızda çok büyük bir düşüş yaşandı. Ekonomik kriz ve insanlardaki karamsar bekleyiş, piyasaya tamamen olumsuz yansıyor. Satışlarımızda ise çok azalma oldu. İnsanlar her şeyden kısmaya, harcamaktan kaçınmaya başladı. Fiyatlarımızı ise herkes gibi biz de yükseltmek zorunda kaldık, çünkü maliyeti ancak bu şekilde karşılayabiliyoruz.”

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181228090948.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 2931 defa okunmuştur
Etiketler : ,