1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Projelerin engellenmesi grev sebebidir”
“Projelerin engellenmesi grev sebebidir”

“Projelerin engellenmesi grev sebebidir”

Soysan, hizmetleri artırmak, daha kaliteli hizmet verilmesini sağlamak için yapılması öngörülen projenin hayata geçilmesinin engellenmesinin eylem ve grev sebebi olduğunu duyurdu.

A+A-

Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) Başkanı Tamay Soysan, hizmetleri artırmak, daha kaliteli hizmet verilmesini sağlamak için yapılması öngörülen projenin hayata geçilmesinin engellenmesinin eylem ve grev sebebi olduğunu duyurdu.

Soysan yaptığı yazılı açıklamada, Telekomünikasyon Dairesi’nin halka verdiği hizmetleri artırmak, daha kaliteli hizmet verilmesini sağlamak amacıyla yapılması öngörülen, projeleri hazırlanan hatta Maliye Bakanlığı tarafından kısım kısım başlanması için parası ayrılan projenin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı tarafından ısrarla bekletildiğini ileri sürdü.

Telekomünikasyon Dairesi’nde örgütlü bulunan, Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığında yetkili sendika Tel-Sen’in bu durumu kabul etmediğini ifade eden Soysan, Tel-Sen Yönetim Kurulu’nun bir süredir projenin imzalanmasını beklemek amacıyla askıya aldığı eylem ve grev kararlarını uygulama kararlılığında olduğunu açıkladı.
Soysan, “Telekomünikasyon Dairesi’nin halka verdiği hizmetin kalitesinin artırılması için çalışılmalıdır. Engellenmesi için değil” dedi.

“Kaynak bloke edildi”

Sendikalarının, Telekomünikasyon Dairesi’nin verdiği hizmetlerin kalitesinin yüzde üç yüz artabileceğini kamuoyu ile paylaştığını, projenin hazır olduğunu ve 2015 mali yılı bütçesinden kaynak aktarılması gerektiğini savunduğunu anımsatan Soysan, Maliye Bakanlığı tarafından bütçeye kaynak aktarıldığını, projenin bir bütün olarak değil, bölüm bölüm başlanmasının kararlaştırıldığını hatırlattı.

Projenin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı önünde bekletildiğini, kaynağın bloke edilerek başlanmasının engellendiğini ileri süren Soysan, bu durumu anlamakta zorlandıklarını söyledi.
“Buradaki amacın Dairenin kabiliyetlerini zayıflatmak, halkın gözünde bir o kadar daha daireyi yok saydırtmak ve özele peşkeş çekmek olduğunu düşünmemek elde değildir” diyen Soysan, fiber uygulamasına geçilmeyi sağlayacak olan projenin, hızlı interneti ve arızların minimum rakama inmesini sağlayacağını, daha çok aboneye hizmet vermenin önünü açacağını kaydetti.

“Eylem sebebidir”

Soysan şöyle devam etti: “Projenin hayata geçilmesinin engellenmesi eylem ve grev sebebidir. Her geçen gün eriyen dairemizin vermiş olduğu hizmetlere olan talepleri duydukça beklemeye tahammülümüz kalmamıştır. Buradan başta Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olmak üzere Müsteşarı, Müdürü, projenin hayata geçmesi için başka beklemeyeceğimizi, yaşanacak olumsuzluklardan Bakanlığın sorumlu olacağını, yasal haklarımız doğrultusunda grev dâhil her türlü eylemi yapacağımız konusunda son bir kez daha uyarmayı görev biliriz.”
Tamay Soysan, halka götürülen hizmet kalitesi için daha önceki çalışmalara destek veren Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu da ziyaret ederek durumu aktardıklarını ifade ederek, Başbakan Yorgancıoğlu’ndan aktardıkları duruma müdahil olmasını, projenin hayata geçirilmesi için gerekenin yapılmasına ön ayak olmasını beklediklerini sözlerine ekledi. TAK

Bu haber toplam 1444 defa okunmuştur