1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Project Lebanon” fuarı sona erdi
“Project Lebanon” fuarı sona erdi

“Project Lebanon” fuarı sona erdi

7 yerli firmanın katıldığı Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki yapı ve inşaat fuarı “Project Lebanon” sona erdi.

A+A-



Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) organizasyonunda 7 yerli firmanın katıldığı Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki yapı ve inşaat fuarı “Project Lebanon” sona erdi.
KTSO Basın Danışmanı Hüseyin Ezgin’in verdiği bilgiye göre, 7 firmanın bir kısmı bayilik anlaşması yaparken, bazı firmalar da ürün siparişi alarak fuarı tamamladı.
20 ülkeden 450 şirketin katıldığı yapı ve inşaat malzemelerinin sergilendiği uluslararası fuarda, KKTC’nin yerli üretimi solar sistem su ısıtma, mobilya, mutfak, kapı, tuğla ve panel tuğla ile gemi inşa ve bakım ürün ile hizmetleri 133 metre karelik alanda ziyaretçilere tanıtıldı.
KTSO Dış İlişkiler ve Fuarlar Koordinatörü Çağlar Türk, Lübnan’ın alternatif pazarlardan biri olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:
“Kıbrıs Türk Sanayi Odası olarak 2016 sonbahar - 2017 ilkbahar fuar döneminin son organizasyonu çerçevesinde, 7 firmamız ile Lübnan'ın en önemli yapı malzemeleri ve enerji teknolojileri fuarı olan Project Lebanon'a ilk kez katılım organizasyonu düzenledik. Bu dönem içerisinde özellikle geleneksel ihracat pazarlarımız olan Türkiye, körfez ülkeleri, İngiltere gibi ülkelere düzenlediğimiz organizasyonlar yanında bize coğrafi olarak en yakın ülkelerden olan ve geçmişte önemli ticari ilişkilere sahip olduğumuz Lübnan ile ticari ilişkileri geliştirerek söz konusu ülkeyi alternatif ihracat pazarı olarak öne çıkarmak düşüncesindeyiz. Sivil savaş sonrası Suriye pazarına girebilecek network ağlarını oluşturmak hedefleri doğrultusunda bu organizasyonu gerçekleştiren Odamız, KKTC ihracatının geliştirilmesi noktasında Liderlik etmeye devam edecektir.”
Açıklamaya göre, fuara katılan firmalar şunlar: “Demirbağ Möble Ltd., Sezer Köroğlu Ltd. Tet Ltd., Kemal Paralik Metal İşletmeleri Ltd., Gürdağ Industry & Trading Ltd., Tesme Trading Ltd., Shipyard Famagusta Ltd.”

Bu haber toplam 1992 defa okunmuştur