1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Potada finalin adı: MGA-Mapfree
Potada finalin adı: MGA-Mapfree

Potada finalin adı: MGA-Mapfree

Mapfree, Koop’u mağlup ederek Basketbol Ligi’nde finale yükseldi ve MGA’nın rakibi oldu

A+A-

Eren ŞİŞİK

Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen Nicosia Sports Shop Basketbol Ligi’nde dün oynanan Play-Off karşılaşmasında Mapfree, Koop Spor’u 72-57 mağlup ederek seride durumu 3-1’e getirdi ve finalde Mağusa Gelişim Akademisi (MGA)’nin rakibi oldu. Karşılaşmada 18 sayı atan Jordon Crawford maçın en skorer oyuncusu oldu.

Atatürk Spor Salonu’nda oynanan zorlu karşılaşmada rakibi Koop Spor karşısında serideki 2-1’lik avantajla giren Mapfree avantajını iyi değerlendirdi ve rakibini mağlup ederek adını finale yazdıran ikinci ekip oldu. Federasyon Kupası’nda kaybettiği MGA ile rövanş niteliğinde bir finale çıkacak olan Mapfree’de maç sonunda büyük bir coşku yaşandı.

Hakem kararlarına tepki
İlk devresi çekişmeli geçen karşılaşmada devreyi 41-27 önde kapatan Mapfree takımı soyunma odasına 14 sayılık avantajla gitti. İlk devrede özellikle Kercem ve Charles’ın iyi oyunuyla sonuca ulaşacan Mapfree’de 3 ve 4. Periyotlarda takımın yıldız ismi Jordon ve Filip sahneye çıktı. Koop Spor her ne kadar Doğukan, İrfan ve Dejan’la maça tutunmaya çalışsa da bunda başarılı olamadı ve sahadan yenik ayrılan ekip oldu. Maçın son dakikalarında hakem kararlarından rahatsız olan Koop Spor koçu Emrah Güven hakemlere serzenişte bulundu. Hakem Çetin Yardım da Emrah Güven’i tribüne gönderirken karşılaşmada kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

--------------------------------------------------------------------

Koop 57-72 Mapfree
İlk devre: 27-41
Koop: Bojan (3), Mert, İrfan (16), Doğukan (12), Burhan (2), Kadri, Dejan (15), Kürşat, Miraç (2), Mladen (7), Mehmet, Mustafa
Mapfree: Jordon Crawford (18), Filip (10), Onat (7), Kercem İnancı (14), Sercem inancı (7), Ahmet, Charles (13), Vedat, Aral

Bu haber toplam 1371 defa okunmuştur