1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Posta Memuru affedilmedi”
“Posta Memuru affedilmedi”

“Posta Memuru affedilmedi”

Bakan Atakan’dan ‘önce yolsuzluktan tutuklanan, sonra başka dairede işe başlayan’ memura ilişkin açıklama

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, ‘yolsuzluk’ gerekçesi ile tutuklanan Posta Dairesi memurunun, Karayolları Dairesi’nde işe başlamasına ilişkin bugün basında yer alan haberlerin ardından açıklama yaptı.

Gündemde yer alan "Posta Memuru" konusunda ‘bilgi kirliliğini giderme’ açısından açıklama yaptığını ifade eden Bakan Atakan, ‘Posta Memuru’nun affedilmediğini’ söyledi süreci aktardı:

“Affedilmesi söz konusu değil… yasa böyle”

“Bahse konu posta memuru affedilmemiştir. Affedilip göreve döndürüldüğü konusundaki bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Affedilmesi de söz konusu değildir.

“ Yürürlükte olan 7/79 Kamu Görevlileri Yasası 102. Maddesi 3. Fıkrası "Görevinden geçici olarak uzaklaştırılan veya görevle ilgili herhangi bir suçtan dolayı tutuklanan kamu görevlilerinin aylıklarının yarısı ödenir ve bu yasada öngörülen haklardan yararlanmaya devam eder." diyor ve soruşturma için belli bir süre veriyor. Bu süre zarfında ilgili polis soruşturması halen daha tamamlanamadığından ve dosya savcılığa sevk edilemediğinden, yasaların elvermesi nedeniyle söz konusu kişi maaş çekmeye ve görevine devam noktasında herhangi bir engel ile karşılaşmıyor.

Gerek bakanlığımız gerekse ilgili dairemiz uzayan polis soruşturmasının hızlanması ve tahkikat dosyasının savcılığa iletilmesi konusunun takibini günlük olarak yapmaktadır.

Bu olay sonucunda 7/79 Kamu Görevlileri Yasası'nın ilgili maddelerini benzer durumda kamuoyu vicdanını etkileyecek durumların oluşmaması adına düzeltme çalışmasına da hukukçularımız nezdinde başlamış bulunuyoruz”.

Bu haber toplam 2491 defa okunmuştur
İlgili Haberler