1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Posta Dairesi’nden KAV Yararına Nisan Pulları...
Posta Dairesi’nden KAV Yararına Nisan Pulları...

Posta Dairesi’nden KAV Yararına Nisan Pulları...

Posta Dairesi Nisan ayı pullarını Kanser Araştırma Vakfı (KAV) yararına satışa çıkarıyor...

A+A-



KKTC Posta Dairesi Nisan ayına özel bastırdığı pul ve kaşelerin satışından elde edeceği gelirin bir kısmını Kanser Araştırma Vakfı’na  (KAV) bağışlıyor. 
Kanser Haftası nedeniyle 1 Nisan – 30 Nisan tarihleri arasında Posta Dairesi’nin bastırdığı toplam 80 bin “Kanserle Mücadele” temalı posta pulunun satışından ya da posta gönderilerine basılacak kaşelerden KAV’a aktarılacak bağış, KAV’ın toprak ve su analizi için oluşturduğu fonda kullanılacak.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan KAV gönüllüleri, Kanser Haftası nedeniyle Posta Dairesi’nin gerçekleştirdiği bu duyarlı davranıştan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. KAV gönüllüleri, “Nisan ayı içerisinde atılacak yurtiçi ve yurt dışı mektuplarda kullanılacak pullardan elde edilecek gelirin bir kısmı Vakfımıza bağışlanacak. Bu bizi çok mutlu etti ve biz de istedik ki bu duyarlı davranışı bir kampanyaya dönüştürelim” dedi. Kampanya çerçevesinde unutulmaya yüz tutan bir alışkanlığı gündeme getirmek istediklerini belirten KAV gönüllüleri, “tüm Kıbrıslıları, kamu ve özel kesim çalışanlarını unutulmaya yüz tutan mektup yazma alışkanlığını hatırlamaya ve başta çocukları olmak üzere yakın çevrelerini mektup yazmaya teşvik etmelerini arzu ediyoruz” dedi.
Sevgi Mektupları Kampanyası
Kanser Araştırma Vakfı, Posta Dairesi’nin bastığı Nisan ayı pullarının satışını arttırmak için başlattığı “Sevgi Mektupları” kampanyası çerçevesinde tüm duyarlı Kıbrıslıları “Sevgi” temalı mektup yazmaya ve sevdiklerine göndermeye davet ediyor. KAV gönüllüleri mektup yazma alışkanlığının yeniden kazanılması için “Sevgi Mektupları” kampanyasının başta ilkokullar olmak üzere tüm ülke çapında yaygınlaşmasını ümid ettiklerini belirtiyor.
“Sevgi Mektupları” kampanyası çerçesinde ilk sevgi mektubu da KAV gönüllüsü Pembe Sorel’den geldi:
“Baharda Sevgi Mektupları”...
Yaradan her insanı sonsuz sevgisiyle yarattı ve insan bedenine bir kalp koydu. Bu kalp ki sever, sevinir, üzülür, aşık olur bu yüzdendir biz insanlar kalbimizle duyar, kalbimizle sever, sevinir, üzülür ve aşık oluruz.
Herkes bu paha biçilmez kalbin beslediği güzelliği, sevgiyi harekete geçirsin ve paylaşsın istiyorum.
Biraz cesaret ve güven... Günümüz teknolojisinde herşeyin mekanikleşip monotonlaştığı şu günlerde birbirimizin içini ısıtalım. Tüm insanlığın ve bu ada insanının buna ihtiyacı var. Bahar demek herşeyin canlanması, filizlenmesi, yeşermesi uyanması, her anlamda sıcaklığın başlangıcı demek. Doğanın, tabiat ananın lutfu demek. Tüm dünyada 1 – 7 Nisan kanser haftası ve kanserle mücadeleye farkındalık ayı olduğundan, misyon ve vizyonu kanser vakalarının nedenlerini ve çözüm yollarını bilimsel olarak ele almaya çalışmak olan, toplumsal farkındalık düzeyinin yükselmesi için çabalayan Kanser Araştırma Vakfı’nın tüm kanser savaşçıları, gönüllüleri olarak hep birlikte sizlere haydi! diyoruz... Haydi! Bu sıcaklıkla; birbirimize anlatacak sevgi öykülerimiz vardır diye düşünüyorum ve herkesi bu nostaljiyi yaşamaya davet ediyorum.
Unutmayalım;
Sevgi herşeyi şifalandıran bir ışıktır...
Sevgi varoluşun temelidir...
Yaradanın yarattığı herşeyi seviyorum...
Kendimi seviyorum...

“Sevgi Mektupları” kampanyası ve pul satışları ile ilgili detaylı bilgi için;
İmge Tonyalı – 0548 868 05 11
  0548 863 49 29

Bu haber toplam 1513 defa okunmuştur