1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Possible Café & Bar-Lefkoşa
Possible Café & Bar-Lefkoşa

Possible Café & Bar-Lefkoşa

Çağdaş bir mekan havası. Ortamı çok sıcak. Masalar sokak içerisine serpiştirilmiş. Küçük masalar. Bistro gibi. İç alan iki katlı. Küçük ancak derli toplu bir mekan.

A+A-

Zekai Altan

Yoğun bir gün. SİM TV Zekai Altan ile Otantik Kıbrıs Mutfağı çekimleri. Çekim sonrası bu yorgunluk üzerine kısa bir akşam yemeği için kafamda tasarladığım bir mekana gitmek için zamanlama yapıyorum. Çekimler  Lefkoşa’da Şeherde yapıldı. Çekim sonrası biraz nefes almak için sakin bir yere baktım. Karşımda hemen dikkatimi çeken ve “işte bu” dediğim bir mekan dikkatimi çekti. Saray Hotel’in karşısındaki sokak içerisinde. Buraların çehresi de biraz değişti. Bazı sokaklar tek yol oldu yollar parkelendi. Eski dükkanlar yok.  Saatcı Turhan abinin dükkanı, eczane ve birkaç Kıbrıslı dükkan. Bunların dışında Kıbrıslı olmayanlar çoğunlukta. Pakistanlılar markete kadar. İnsan profilleri de çok farklı. Bir anda doğrusu kendimi yabancı hissettim. Bu duygular içerisinde kısa bir nefes almak için göze kestirdiğim mekana gittim. Possible Café Bar.

MEKÂN

Possible Café sokağın içerisinde. Çok hoş bir görüntü. Çağdaş bir mekan havası. Ortamı çok sıcak. Masalar sokak içerisine serpiştirilmiş. Küçük masalar. Bistro gibi. İç alan iki katlı. Küçük ancak derli toplu bir mekan. Tam karşınızda geniş bir bar. Ve küçük masalar ile sade dekore edilmiş bir ortam. Masa ve sandalyeler de çok hoş ve kibar. Kapının girişinde ayrı bir banko. Ayak üstü içeceğinizi içeceğiniz ve sohbet edeceğiniz bir yer. Doğrusu kendimi sanki yurt dışında bir Avrupa kentinde hissettim. İşletmeci Burçin. Hemen yanıma geldi ve kahve alıp almayacağımı sordu. Ben de sade bir kahve rica ettim. Bu yorgunluğun üzerine çok iyi gelir diye. Ve Cd çalardan yükselen hoş bir müzik ise dinlenmeme çok iyi geldi. Bir taraftan kafamı dinlerken diğer taraftan mekanı incelemeye ve  sokaktan geçenleri de izliyorum.  Mekan çok hoşuma gitti. Henüz hizmete gireli bir yıl olmuş. Bir sure de Lefkoşa Belediyesinin alt yapı çalışmaları gereği üç-dört ay kapalı kaldı. Tabii işletmecilikte çok büyük bir kayıp. Hem maddi hem de misafirler için. Possible Café & Bar’ı yorumlamlayıp yazma  kararı aldım. Café’ler ilgili şunu söyleyebilirim;

Fransızca orijinal yazılım ile café’. Misafirlere yiyecek ve içecek servisi verilen küçük işletme demektir. Café’ler genellikle kısıtlı mönüleri servis ederler. Genelde kahve servisi yapılan mekanlardır. Bu mekanlar zaman içerisinde çeşitli sıcak ve soğuk yiyecek-içeceklerin sunulduğu mekanlar oldu. İtalya, Fransa, Almanya ve İngiltere’de 1600’lü yıllarda açılmaya başlandı ve yaygınlaştı. Tüm Avrupa’nın yanısıra tüm dünyaya yayıldığı gibi Kıbrıs’ta da cafeleri görebiliriz.  Café’lerin diğer bir özelliği de kalite ve seçicilikleridir. Başta Fransa olmak üzere bu café’lerde entelektüellerin ve sanatcıların buluşma yeri özelliği taşımasıdır. Hatta gurmelerin bile gidip bu café’lerde yemek yediğini bile söyleyebiliriz.

Possible Café & Bar da işte böyle bir Café  ve yolda hzmetler vermektedir. İşletmeci Burçin. Genç ve bu işletmeciliği yapıyor. Mekanın yeri de oldukça iyi konumda.

p1-020.jpg

İÇECEKLER VE SERVİSLER

Burada Güllü süt. Kıbrıs’ın önemli ve unutulmuş bir içeceği. Ev yapımı limonata, frappe, frozen strawberry, Island Effect ve gın & tonic gibi alkollü içecekler ve bira servisi yapılıyor. Tabii kahve çeşitleri de ayrı. Genelde Burçin’in kendi spesiyalleri. Ve damak tadınıza gore. Burçin’in konukseverliği ve hoş sohbeti de ideal bir café işletmeciliği profilini ortaya koyuyor. Çok geniş olmayan ancak çok güzel sıcak ve soğuk içecekler ile hizmet veriyor. Temiz ve hijyenik mekanda Kasım ayı itibarı ile hellimli, kıymalı ve mantarlı sigara böreklerini sunmaya başlayacak. Ayrıca Kasım ayı içerisinde Café & Bar anlayışına bağlı kalarak her Cumartesi DJ’lerle elektronik müzik programları düzenlenecek.

Evet, ben Possible Café & Bar ile ilgili şu yorumu yapıyorum; Lefkoşa’ya yani Şehere yakışan bir mekan. Çağdaş bir düzenleme ve anlayış ile. Gün içerisinde kısa mola ve küçük birşeyler atıştırma, buluşma noktası ve akşamları da günün yorgunluğunu atmak için eşiniz, aileniz ve arkadaş gruplarınız ile eğlenceli bir mekan alternatifi. Ben kısa sürede nefes ve keyf aldım.    

p2-017.jpg

 

TEL: 0533 870 11 33
AÇILIŞ SAATİ: 11.00
KAPANIŞ SAATİ: 01.00
SARAYHOTEL KARŞI SOKAĞI İÇERİSİNDE
Bu haber toplam 6209 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 390 Sayısı

Adres Kıbrıs 390 Sayısı