1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Portakal Çiçekleri asfalt bekliyor
Portakal Çiçekleri  asfalt bekliyor

Portakal Çiçekleri asfalt bekliyor

Güzelyurt Bademlik Yolu Sokak’ta bulunan Portakal Çiçekleri Anaokulu’nun önünden geçen yol kamulaştırılmadığı için yıllardır asfaltlama yapılmadı, çocuklar toprak yoldan geçiyor…

A+A-

Didem MENTEŞ

Güzelyurt Bademlik Yolu Sokak’ta bulunan Portakal Çiçekleri Anaokulu’nun önünden geçen yol kamulaştırılmadığı için yıllardır asfaltlama yapılmadı.

Portakal Çiçekleri Anaokulu’na bağlanan yolun başından dere yatağı geçmesi nedeniyle çocuklar yağmurlu havalarda yol ağzında birken sulardan geçerek okula ulaşıyor.

YENİDÜZEN’e konuşan Güzelyurt Belediyesi CTP Meclis Üyesi Cemal Darbaz, yolun girişinde biriken sular nedeniyle etrafın çamur olduğunu, çocukların okula gitmekte zorluk yaşadığını söyledi. Darbaz, Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın resmi olmayan bir yola inşaat izni vermesini de anlayamadığını ifade etti.

YENİDÜZEN’e konuşan Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ise Kemal Dürüst’ün Eğitim Bakanlığı döneminde okulun yapıldığını, devlet kurumlarının belediyelerden hiçbir zaman inşaat izni almadığını belirterek, söz konusu yolun kamulaştırılmadığı için asfaltlanmadığını söyledi.

Özçınar, Eğitim Bakanlığı’na konu yolun resmi yol haline dönüştürülüp, belediyenin denetimine ve kontrolüne geçmesi için de birçok kez yazılı bildirim yaptıklarını dile getirdi. 

 Güzelyurt Belediyesi CTP Meclis Üyesi Cemal Darbaz, yolun girişinde biriken sular nedeniyle etrafın çamur olduğunu, çocukların okula gitmekte zorluk yaşadığını belirterek, yolun asfaltlanması gerektiğini söyledi

 

Darbaz: “Yolu olmayan yere okul yaptılar”

Resmi yolu olmayan bir yere okul yapılmasını eleştiren CTP Meclis Üyesi Cemal Darbaz, şunları söyledi:  “Güzelyurt Portakal Çiçekleri Anaokulu 2-3 yıl evvel yapıldı. Ama yapılırken resmi yolu olmadan yapıldı. Okula giden yolun başından dere yatağının geçiyor ve çocuklar yağmurlu havalarda okula yürüyerek gidemiyor. Belediye başkanına yolu çok kötü olduğunu aktardık. Belediye başkanı da okulun resmi yolu olmadığını ve resmi olmayan bir yolu onaramayacağını savunuyor. Ben sormak isterim; bu okul yapılırken belediyeden habersiz mi yapıldı? Okulun inşaat iznini belediye onaylamadı mı? O gün belediye bu yolun resmi olmadığını bilmiyor muydu ki inşaat izni verdi”

Belediyede inşaat izinleri için bir komite kurulmasını ve bunların hep birlikte incelenmesini istediklerini savunan Darbaz, “tabi başkan bunu kabul etmedi ve UBP belediye meclis üyeleri ile bu yetkiyi aldı” dedi. Gelinen noktada bu yetkinin ne kadar anomali olduğunun görüldüğünü belirten Darbaz, “yolu olmayan yere okul yaptılar, şuanda o yolu onarmıyoruz ve çocuklar yarın yağmur yağdığında okula gidemeyecekler” dedi. Darbaz, yağmurların başlamadan bu yolun yapılması gerektiğini belirtti.

Yolun kamulaştırılmadığı için asfaltlanmadığını belirten Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ise Eğitim Bakanlığı’na konu yolun resmi yol haline dönüştürülüp, belediyenin denetimine ve kontrolüne geçmesi için de birçok kez yazılı bildirim yaptıklarını söyledi…

 

Özçınar: “Yol ilan edebilmesi için de devletin yolu yapması gerekir”

Güzelyurt Belediye Başkanı Özçınar, Eğitim Bakanlığı’na konu yolun resmi yol haline dönüştürülüp, belediyenin denetimine ve kontrolüne geçmesi için de birçok kez yazılı bildirim yaptıklarını dile getirdi.  Özçınar, şunları aktardı: “Eğitim Bakanlığı’na bu yolun resmi yol haline dönüştürülmesi, belediyenin denetimine ve kontrolüne geçmesi için birçok kez bilgilerine getirdik. Okulun zaten inşaat izni de yok. Devlet vatandaştan inşaat izni ister ama kendisi inşaat izni almaz. Bütün okulun yapısal düzenlemesinin hiçbiri dosyasını dahi bize sunmadı. Eğer inşaat izni alsaydı biz yolu isteyecektik. Okul, Kemal Dürüst’ün eğitim bakanı olduğu dönemde inşaata başladı, Mutlu Atasayan’ın döneminde de tamamlandı. Genel itibariyle bütün kamu binalarından maalesef ilgili bakanlıklar, belediyeden dosya dahi sunmuyorlar. Biz bu yolun kamulaştırılması için yazı yazdık. Belediye yolu yapamam, yetkili değilim. Şuan ki Bakanların da bu konu bilgisindedir. Yol ilan edebilmesi için de devletin yolu yapması gerekir”

anaokulu-yolu-1.jpg

Anaokuluna giden yolun başından dere yatığı geçiyor

anaokul-yolu-2.jpg

Diğer okullardan öğrenciler de söz konusu yoldan yürüyerek geçiyor

 

yeniduzen-satin-aliniz-910.jpg

Bu haber toplam 2824 defa okunmuştur
İlgili Haberler