1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. “Pop Up Sale” sanat etkinliği
“Pop Up Sale” sanat etkinliği

“Pop Up Sale” sanat etkinliği

Surlariçi-Arabahmet bölgesinde yer alan Sol Bahçe’de birçok genç seramik sanatçısının yer alacağı ve çalışmalarını fırınlayarak satışa sunacağı paylaşım odaklı bir sanat etkinliği düzenleniyor.

A+A-

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) ve SOL Atelier Exhibition Hall iş birliğinde, Surlariçi-Arabahmet bölgesinde yer alan Sol Bahçe’de birçok genç seramik sanatçısının yer alacağı ve çalışmalarını fırınlayarak satışa sunacağı paylaşım odaklı bir sanat etkinliği düzenleniyor. 29 Eylül Cumartesi günü 16:00-22:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte, geçtiğimiz aylarda Master Masakazu Kusakabe’nin SOL Bahçe’ye kendi özel tasarımı olarak inşa ettiği ‘dumansız odun pişirimi’ sağlayan fırında sanatçıların hızlı ürettikleri çalışmalarının pişirimi yapılarak stantlara yerleştirilecek ve satışa sunulacak.

Geçtiğimiz dönemlerde yapılan ve önümüzdeki dönemlerde yapılması planlanan birçok sanat etkinliği, SOL Atelier Exhibition Hall’un Kıbrıs’ta sanat üretimini ve paylaşımını artırmak misyonuyla örtüşen KAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin eğitim anlayışı birlikteliğinin önemli göstergeleri olma niteliğini taşıyor.

“SOL Atelier Exhibition Hall”un Kurucusu ve aynı zamanda KAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi olan Toya Akpınar’dan alınan bilgiye göre; yapılan bu tür etkinliklerle birlikte, Kıbrıs’taki sanat ortamına katkıda bulunmak ve gelişmesine olanak sağlayacak ortamlar yaratarak uluslararası bağların güçlendirilmesine, kalıcı olmasına öncülük etmek hedefleniyor.

Bu haber toplam 1874 defa okunmuştur