1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polisten açıklama: Tutuklama yok
Polisten açıklama: Tutuklama yok

Polisten açıklama: Tutuklama yok

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin üç gün boyunca Lefkoşa’da sürdürdüğü eylemin ardından polis soruşturma başlattı.

A+A-

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin üç gün boyunca Lefkoşa’da sürdürdüğü eylemin ardından polis soruşturma başlattı.

Eylem sırasında, bazı isimlerin “kamu malına zarar verdiği” ayrıca “kasti hasar, mülke tecavüz” gibi iddialarla polis tarafından soruşturulduğu öğrenildi.
Polis Genel Müdürlüğü ise herhangi bir tutuklama olmadığını açıkladı, bir eylemcinin ifadesine başvurulduğu belirtti.
YENİDÜZEN’e konuşan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Mustafa Naimoğulları, “polisin köylerden hayvan üreticilerini toplayarak karakollara ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne götürdüğünü” söyledi,  şu anda ifadesi alınan kaç kişi olduklarını bilmediğini belirtti.
Naimoğulları, “Polis ifade almak için mi yoksa tutuklamak için mi götürdü bilmiyorum, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne gidip bilgi alacağım” dedi.


Polisten açıklama: Tutuklama yok

Polis Basın Subaylığı konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“Eylemlerle ilgili herhangi bir tutuklama olmadı. Eylemler sırasında kamu malına zarar verdiği tespit edilen bir eylemci polise celp edilerek ifadesine başvuruldu. İfadesinin ardından serbest bırakıldı. Bu aşamada eylemciye herhangi bir dava getirmedi.”


Başbakan'dan açıklama: "Liste yok çabam toplumsal barış"

Başbakan Tufan Erhürman, hayvancıların eylemine yönelik “polise liste verdiği” yönündeki spekülasyonları yalanladı, gün boyunca tüm çabasının toplumsal barışın sağlanması yönünde olduğunu söyledi.

Erhürman’ın açıklaması şöyle:

 “Az önce bir internet gazetesinde çıkan benim talimatımla on iki kişinin tutuklandığı haberi tamamen gerçek dışıdır. Benim elimde liste falan yoktur ve sabahtan beri tüm çabam hiç kimse zarar görmeden toplumsal barışın yeniden sağlanmasıdır. Hep birlikte sağduyulu ve sorumlu davranmamız gereken bir dönemde bu tip gerçek dışı haberlere kimsenin itibar etmemesi gerektiğini belirtmek isterim.”

Bu haber toplam 3525 defa okunmuştur