1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. POLİSTE BU KAÇINCI ÖLÜM?
POLİSTE BU KAÇINCI ÖLÜM?

POLİSTE BU KAÇINCI ÖLÜM?

Girne’de Bektaş Gıda Pazarı soygunu meselesiyle ilgili poliste tutuklu bulunan Ahmet Sarıkılıç’ın Boğaz Polis Karakolu’ndaki hücrede ölü bulunması, poliste ‘güvenlik zafiyeti’ tartışmalarını da yeniden gündeme getirdi

A+A-

Girne’de Bektaş Gıda Pazarı soygunu meselesiyle ilgili poliste tutuklu bulunan Ahmet Sarıkılıç’ın Boğaz Polis Karakolu’ndaki hücrede ölü bulunması,  poliste ‘güvenlik zafiyeti’ tartışmalarını da yeniden gündeme getirdi.

3 POLİS MEMURUNA SORUŞTURMA… Boğaz Polis Karakolu’nda görevli 3 polis memuru ile ilgili idari soruşturma açılacağı öğrenildi. Son 4 yılda poliste tutuklu olduğu sırada hayatını kaybeden zanlı sayısı da 3’e yükseldi.

OLAY ÖNCESİ AİLESİYLE GÖRÜŞMÜŞTÜ… Sarıkılıç’ın ölümü sonrasında, ilginç detaylar da ortaya çıktı. Edilen bilgiye göre; Sarıkılıç, olay öncesinde adaya o gün giriş yapan babası ve eşiyle görüştü, görüşmede avukatı Senem Palabıyık Karayel de hazır bulundu. Ailesi ile yaptığı görüşmeden kısa süre sonra da intihar olayının gerçekleştiği belirtildi.

 



SARIKILIÇ’IN AVUKATI KAREYEL: “GÖRÜŞMEDE KÖTÜ BİR ŞEY KONUŞULMADI, AİLEDE BÜYÜK BİR KRİZ HALİ VAR”… Sarıkılıç’ın ailesiyle yaptığı görüşmede bulunan avukat Senem Palabıyık Karayel, büyük şok içerisinde olduklarını belirtti, “Görüşmede bir şey yaşanmadı. Kötü bir şey konuşulmadı. Ailede büyük bir kriz hali var, dosyanın ve soruşturmanın takipçisi olacağız” dedi.

 



 

NE DEDİLER?
 

 Emekli Başsavcı Osman Talat Enginsoy: “Polis hücreye koyduğu birisinin emniyetini de sağlamak zorunda”

Barolar Birliği Başkanı, Avukat Hasan Esendağlı:“Olayda ciddi ihmal var, sürecin takipçisi olacağız”

Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, YENİDÜZEN’E konuştu: “Şüpheli durum yok, darp izine rastlamadık”

Sarıkılıç’ın avukatı konuştu: “Ailede kriz hali var, şok içindeyiz”

 

Ayşe GÜLER

Girne’de Bektaş Gıda Pazarı soygunu meselesiyle ilgili poliste tutuklu bulunan Ahmet Sarıkılıç’ın Boğaz Polis Karakolu’ndaki hücrede ölü bulunması,  poliste ‘güvenlik zafiyeti’ tartışmalarını da yeniden gündeme getirdi.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran, akıllarda soru işareti bırakan olayın ardından, Boğaz Polis Karakolu’nda görevli 3 polis memuru ile ilgili idari soruşturma açılacağı da öğrenildi.

Sarıkılıç’ın ölümünün ardından son 4 yılda poliste tutuklu bulunurken, hayatını kaybeden zanlı sayısı da 3’e yükseldi.

‘Poliste ölüm’ meselesiyle ilgili YENİDÜZEN’e konuşan emekli Başsavcı Osman Talat Enginsoy, polisin hücreye koyduğu birisinin emniyetini de sağlamak zorunda olduğunu vurgulayarak, olayın akıllarda soru işareti bıraktığını dile getirdi.

Barolar Birliği Başkanı, Avukat Hasan Esendağlı da olayda ciddi bir ihmal olduğuna dikkat çekti, sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı.

Öte yandan olay öncesinde Sarıkılıç’ın ailesiyle yaptığı görüşmede bulunan avukat Senem Palabıyık Karayel büyük şok içerisinde olduklarını belirtti, “Ailede büyük bir kriz hali var, dosyanın ve soruşturmanın takipçisi olacağız” dedi.

Otopsi sonrası bilgi veren Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz de “Olayda kesinlikle şüpheli bir durum yok, ceset üzerinde darp izi yok” diye konuşarak, alkol ve uyutucu uyuşturucu incelemesi yapılması için Sarıkılıç’tan kan ver idrar örneklerinin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderileceğini dile getirdi.

 

Olay öncesi ailesiyle görüştü…

Sarıkılıç’ın ölümü sonrasında, ilginç detaylar da ortaya çıktı.

Edilen bilgiye göre; Sarıkılıç, olay öncesinde adaya o gün giriş yapan babası ve eşiyle görüştü, görüşmede avukatı Senem Palabıyık Karayel de hazır bulundu.

Ailesi ile yaptığı görüşmeden kısa süre sonra da intihar olayının gerçekleştiği belirtildi.

Olayın, polisin bilgisine başka bir mesele ilgili tutuklu bulunan, Sarıkılıç’ın karşı hücresindeki zanlı tarafından getirildiği de öğrenildi.

 

Otopsi yapıldı, cenaze Türkiye’ye gönderilecek…

Sarıkılıç’ın kesin ölüm nedenini belirlemek için dün sabah Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz tarafından otopsi yapıldı.

YENİDÜZEN’e bilgi veren İdris, “Olayda kesinlikle şüpheli bir durum yok, ceset üzerinde darp izi yok” dedi.

Otopsinin ardından cenazenin Türkiye gönderileceği de öğrenildi.


 


 

OTOPSİ SONUCU NE?

 

Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, YENİDÜZEN’E konuştu:

“Şüpheli durum yok, darp izine rastlamadık”

 

Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, otopsi sonrası YENİDÜZEN’e konuştu, “Olayda kesinlikle şüpheli bir durum yok, ceset üzerinde darp izi yok” dedi.

Deniz, Sarıkılıç’ın parmaklarının ekmek yerlerinde 3 sıyrık izine rastladığını, bunun da intihar sonucu oluştuğunu kaydederek, “Olayda başka ikinci bir kişinin katkısı yok.” şeklinde konuştu.

Alkol ve uyutucu uyuşturucu incelemesi yapılması için Sarıkılıç’tan kan ver idrar örneklerinin de alındığını ifade eden Deniz, bu örneklerin incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderileceğini dile getirdi.

 


 

Sarıkılıç’ın avukatı konuştu:

 

“Ailede kriz hali var, şok içindeyiz”

 

Olay öncesinde Sarıkılıç’ın ailesiyle yaptığı görüşmede bulunan avukat Senem Palabıyık Karayel de

büyük şok içerisinde olduklarını belirtti.

“Görüşmede bir şey yaşanmadı. Kötü bir şey konuşulmadı, yaşanan bir şey yok” diyen Karayel, ailede büyük bir kriz hali olduğunu söyledi.

Karayel, dosyanın ve soruşturmanın takipçisi olacaklarını, ailenin oldukça üzgün olduğunu sözlerine ekledi.

 


 

HUKUK ÇEVRELERİ OLAYI NASIL YORUMLADI?

 

Emekli Başsavcı Osman Talat Enginsoy:

 

“Polis hücreye koyduğu birisinin emniyetini de sağlamak zorunda”

 

Emekli Başsavcı Osman Talat Enginsoy, polisin hücreye koyduğu birisinin emniyetini de sağlamak zorunda olduğunu vurgulayarak, olayın akıllarda soru işareti bıraktığını dile getirdi.

Enginsoy, olayla ilgili soruşturmanın tarafsız bir şekilde yapılması gerektiğine işaret ederek, “Bu tip olaylar geçmişte de yaşanmıştır. Polisleri sorumlu tutacak bir şey yoksa aksi bir intiba yaratılmaması gerekir. Bunun için de soruşturma tarafsız yapılmalıdır” diye konuştu.

Karakollarda zanlıların tutuklu bulunduğu polis hücrelerin önünde devamlı şekilde oturan polislerin olmadığını da aktaran Enginsoy, “Kişi hücrededir, gözaltındadır. Devamlı oturan da biri yoktur. Ama bir şekilde nasıl oldu da intihar etti bilmiyorum. Hayret ettim.” dedi.

 

Barolar Birliği Başkanı, Avukat Hasan Esendağlı:

“Olayda ciddi ihmal var, sürecin takipçisi olacağız”

Barolar Birliği Başkanı, Avukat Hasan Esendağlı da olayda ciddi bir ihmal olduğuna dikkat çekti, sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı.

“Bu soru işaretleri ne  şekilde giderilirse giderilsin, ortada büyük bir sıkıntı vardır” diyen Esendağlı,

“Canı devlete teslim edilmiş bir insanın canı gidiyorsa, orada durmak lazım. Takipçisi olacağız. Bu kadar kolay olmamalı.” şeklinde konuştu.

Esendağlı, karakollarda uygulanan prosedürler olduğu, zanlıların intihar etme olasılıklarının da değerlendirilerek, buna neden olacak fiziki imkanların ortadan kaldırıldığını kaydetti.

“Bu intiharsa, intihar etmesi ile ilgili materyal eline geçtiyse ihmal olduğu bellidir.” diyen Esendağlı,  bu durumun izahını polisin yapacağını sözlerine ekledi.

 


 

İlk olay değil…

 

4 YILDA, 3 ÖLÜM!...

 

Kamuoyunda, poliste tutuklu bulunurken, hayatını kaybeden zanlıların son 4 yılda geniş yankı buldu.

2014’ten bu yana, polis hücrelerinde 3 şüpheli ölüm gerçekleşti.

2014’yılında Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde tutuklu bulanan 71 yaşındaki Mehmet Vechi’nin ölümünün yanı sıra 2016 yılında ise Mağusa Polis Müdürlüğü’nde soygun meselesi ile ilgili tutuklu bulunduğu sırada hayatını kaybeden, 22 yaşındaki Kazakistan uyruklu Imran Osmonov ve son olarak önceki gün Boğaz Karakolu’nda Ahmet Sarıkılıç’ın hayatını kaybetmesi akıllarda soru işareti bıraktı.

 

Mehmet Vechi olayı büyük yankı uyandırmıştı…       

Hatırlanacağı üzere; 2014 yılında Mehmet Bayraktar cinayeti ile ilgili tutuklu bulunan 71 yaşındaki Mehmet Vechi, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nün üçüncü katından kendisine merdiven boşluğundan atlayarak hayatını kaybetmişti.

Olay sonrasında Vechi’nin Adli Ölüm Tahkikat savası 3.5 yıl sonra başlamıştı.

Vechi’nin şüpheli ölümü, kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

 

2016 yılında bir olay daha…

2016 yılında ise Mağusa Polis Müdürlüğü’nde soygun meselesi ile ilgili tutuklu bulunduğu sırada, 22 yaşındaki Kazakistan uyruklu Imran Osmonov, polis hücresinde ölü bulunmuştu.

 

Son olay Boğaz Karakolu’nda…

Poliste ölüm olayının sonuncusu ile önceki akşam yaşandı. Girne’deki soygun meselesinde tutuklu bulunan Ahmet Sarıkılıç polis hücresinde hayatını kaybetti.

 

yeniduzen-satin-aliniz-891.jpg

Bu haber toplam 4996 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler