1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Polis terfileri yeniden mercek altında
Polis terfileri yeniden mercek altında

Polis terfileri yeniden mercek altında

 Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplandı.

A+A-

Ayşe Güler

Polis örgütündeki terfiler, Meclis gündeminde… CTP Milletvekili Erkut Şahali, 2013’teki polis terfileriyle ilgili yeni bulgu ve belgelerle Meclis’te AD-HOC Komite kurularak çalışma yapılmasıyla ilgili talepte bulunduklarını açıkladı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün ise “2013’te olan sıkıntı yeniden araştırılmak isteniyor. Meclis bu konuda araştırma yapabilir. Böyle bir öneriye de destek vereceğiz” dedi.

CTP Milletvekili Erkut Şahali: “Yeni bulgu ve belgelerle komite kurulmasını istiyoruz”

CTP Milletvekili Erkut Şahali Polis Örgütü Yasa Tasarısı’nın bir ihtiyaca cevap vereceğini ancak esas olanın mevcut yasanın nasıl uygulanması olduğunu söyledi. Şahali, 2013 yılında poliste yapılan terfilerin Meclis Araştırma Komitesi tarafından ele alındığını hatırlattı, bu konuda hala bir takım iddiaların yargı gündeminde olduğunu vurguladı.

Komite çalışmalarının tamamlandığını, yapılan terfilerde pek çok şaibenin varlığını tespit edildiğine dikkat çeken Şahali, bu konuda yeni bulgu ve belgelerle Meclis’in AD-HOC Komite kurularak çalışma yapılması talebinde bulunduklarını açıkladı.

Şahali, özetle şunları söyledi: “ Terfilerle ilgili her bir milletvekiline bulaşmış iddialar var. CTP Meclis Grubu’nun değil yurttaş menfaatini korumak için bu talepte bulunduk. Polisin güven veren bir kurum olarak iç huzurunu da sağlamak için ihtiyaç vardır. Araştırma komitesinin oluşturulması umuyorum ki buradan da onay alır. Çalışma gerekli ancak uygulama pratiği bizleri endişeye sokuyor. Yasanın Meclis’te ivedilikle görüşülmesine oyumuz olumsuz olacak.”

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli “Polis örgütünde huzur yok”

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, polis örgütünde huzur olmadığını, memleketin ‘kumarhane cennetine’ dönüştüğünü savundu. Örgüt içerisindeki polis sayısının yeterli olmadığını dile getiren Angolemli, polisin sivilleşmesi gerektiğini vurguladı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün: “2013’teki sıkıntı yeniden araştırılsın”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Yasa Tasarısı’nın polis örgütünde şeffaflığı sağlamak adına hazırlandığını söyledi. Özgürgün Meclis kürsüsünden özetle şunları söyledi: “Polisin sayı olarak ve fiziksel olarak yeterli donanıma sahip olması gerekiyor. Son dönemde polise alımlar yapıldı. Polisin sayısı yeterli değildir. Güçlü şekilde polisin denetimi olmalıdır. İçişleri Bakanlığı mobese sistemiyle ilgili çalışıyor. Ek mesaileri daha da aşağıya çekerek, sayıyı artırmak istiyoruz. PGM ile bu düşüncemizi paylaştık. Bu sayının hangi sayı olduğuyla ilgili polis kendi içerisinde çalışma yapıyor. Muhalefet partilerinin eleştirileri aldım ancak polis hepimizin… 2013’te olan sıkıntı yeniden araştırılmak isteniyor. Meclis bu konuda araştırma yapabilir. Böyle bir öneriye de destek vereceğiz. Tasarıya da olumlu oy vermelerini beklerdim…”

 

Bu haber toplam 2568 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler