1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis: 'Suçunu itiraf etti'
Polis: 'Suçunu itiraf etti'

Polis: 'Suçunu itiraf etti'

Girne’de 11 Temmuz’da Eshref Abdulkariov ile arasında çıkan tartışma sonucu, sokak ortasında Abdulkarov’u bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen zanlı M.A. gönüllü ifade verdi

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne’de 11 Temmuz’da Eshref Abdulkariov ile arasında çıkan tartışma sonucu, sokak ortasında Abdulkarov’u bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen zanlı M.A. hakkındaki soruşturma sürüyor.

197 promil alkol tesiri altında Abdulkariov’u bıçakla yaralayarak, evine kaçtıktan sonra tespit edilerek tutuklandığı ileri sürülen zanlı M.A’nın tutukluluk süresi 7 gün daha uzatıldı.

Polis, hastaneye kaldırılırken yaşamını yitiren Abdulkariov’u ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan zanlı M.A.’nın gönüllü ifade vererek, suçunu kabul ettiğini açıkladı.

 

Suçlamalar

Zanlı M.A. “adam öldürme’, ‘ağır yaralama’, ‘kanunsuz bıçak taşıma’ ve ‘sarhoşluk’ suçlamasıyla dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Kıdemli Savcı Egemen Metay ve zanlı avukatı hazır bulundu.

Savcı Metay, olayla ilgili olarak Müfettiş Eren Gözügüzel’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Gözügüzel, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

 

197 promil alkol

Eren Gözügüzel, zanlı M.A’nın Girne’de 11 Temmuz’da meydana gelen ‘adam öldürme’, ‘ağır yaralama’, ‘kanunsuz bıçak taşıma’ ve ‘sarhoşluk’ suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklandığını açıkladı.

Olay günü saat 05.00 sıralarında 197 promil alkol tesiri altındaki zanlının aralarında çıkan tartışma sonucu tasarrufunda bulundurduğu bıçağı Eshref Abdulkariov’un karnına sapladığını aktaran Gözügüzel, önce Girne Doktor Akçiçek Hastanesine ardından Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Abdulkariov’un yolda yaşamını yitirdiğini söyledi.

Gözügüzel, olayın ardından zanlının Girne’deki ikametgahında tespit edilerek tutuklandığını kaydetti.

 

Suçunu itiraf etti

Olayla ilgili zanlının gönüllü ifade vererek, suçunu itiraf ettiğini aktaran Gözügüzel, ifadenin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini söyledi. Meseleyle ilgili olarak 10 kişiden ifade alındığını, zanlıya ait cep telefonu dökümlerinin incelenmesi gerektiğini aktaran Gözügüzel, alınacak ifade ve incelenecek kamera kayıtları bulunduğunu dile getirdi.

Gözügüzel, zanlının serbest kalması halinde tahkikata etki edebileceğini de işaret ederek, 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

7 gün ek tutukluluk

Yargıç Mesut Mesutoğlu ise ‘adam öldürme’ ve ‘ağır yaralama’ suçlarının giderek artış gösteren ve toplumda huzursuzluğa neden olan suç türlerinden olduğunu beyan etti. Olayla ilgili tahkikatın devam ettiğini, yapılması gereken birçok işlem olduğu gerekçesiyle, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı M.A.’nın 7 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Bu haber toplam 3204 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler