1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis: “Öldürmek için geldi”, Zanlı: “Soyguna geldim...”
Polis: “Öldürmek için geldi”, Zanlı: “Soyguna geldim...”

Polis: “Öldürmek için geldi”, Zanlı: “Soyguna geldim...”

Mağusa’da ikamet eden bir kişiyi öldürmesi için KKTC'ye gönderildiği iddia edilen kiralık katil, öldüreceği kişinin evi önünde pusudayken son anda yakalandı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa'da ikamet eden ve kimliği açıklanmayan bir kişiyi öldürmesi için 9 Nisan tarihinde Türkiye’den KKTC'ye gönderildiği iddia edilen kiralık katil, öldüreceği kişinin evi önünde pusuda beklerken son anda yakalandı. Mağusa'da bir kişinin öldürüleceği yönünde ihbar alan polis ekipleri öldürülecek olan kişinin evine gittiği sırada Mardinli S.A’yı evin önüne beklerken suç üstü tespit etti. Zanlının üzerinde yapılan aramada ise belinde 2 adet 7.65 mm çapında tabanca ile 2 şarjör içerisinde 7.65 mm çapında toplam 14 adet canlı mermi buldu. “Öldürmek için gizli ittifak kurmak”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu” suçlamalarıyla ilgili olarak tutuklanan zanlı, dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak aleyhine 3 günlük tutukluluk süresi temin edildi.

 

Belinde 2 tabanca ve 2 şarjör içerisinde 14 adet canlı mermi bulundu...

Meselenin tahkikat subayı Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, 13 Nisan tarihinde alınan bir bilgide Türkiye’den bir tetikçinin Mağusa’da ikamet eden bir kişiyi öldürmeye geldiğinin öğrenildiğini belirtti. Alınan bilgi üzerine öldürüleceği öğrenilen kişinin adresine gidildiğini belirten Dalkıran, saat 21:40 raddelerinde yapılan operasyonda zanlının öldürülecek kişinin evi önünde beklerken tespit edildiğini açıkladı. Dalkıran, zanlı üzerinde yapılan aramada belinin sağ ve sol yanına sıkıştırılmış vaziyette 2 adet 7.65 mm çapında tabanca, 2 adet şarjör ve şajörler içerisinde toplam 14 adet 7.65 mm çapında canlı mermi bulunduğunu açıklayarak zanlının tutuklandığını belirtti. Konu suçların Ağır Ceza Mahkemesi yetkisine giren çok ciddi ve vahim suçlardan olan “Öldürmek için gizli ittifak”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu” suçları ile ilgili olduğunu belirten Dalkıran, kapsamlı bir tahkikat yapılması gerektiğini söyledi.

 

Suç ortağı olabilecek kişiler aranıyor...

Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirterek, alınması gereken ifadelerin olduğunu, aranan emarelerin olduğunu ve suç ortağı olabilecek kişilerin arandığını açıkladı. Dalkıran, 9 Nisan tarihinde KKTC’ye ilk kez gelen zanlının tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

Zanlı: “Ben 100 bin Euroluk soygun için geldim...”

Mahkemede söz alan zanlı kendini savundu. Zanlı mahkemede “Ben buraya kesinlikle birini öldürmeye gelmedim. Beni buraya 100 bin Euroluk soygun yapmak için getirttiler. Onların silah olduğunu da bilmiyordum. Kuru sıkı tabanca olduklarını biliyordum. Hayatımda elime tabanca bile almadım. Yemin ederim buraya öldürmek için gelmedim” dedi.

 

3 gün tutuklu kalacak...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlının tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2010 defa okunmuştur
Etiketler : ,