1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis müdahale etti, Başbakan ENGELLEDİ
Polis müdahale etti, Başbakan ENGELLEDİ

Polis müdahale etti, Başbakan ENGELLEDİ

Eylem yapan KTOEÖS üyeleri Başbakan’a doğru koştu, polis müdahale etti, Başbakan polise müdahale etmemesini söyledi.

A+A-

Dışişleri Bakanlığı önünde eylem yapan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) üyelerinin Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na tepki göstermesi sonucu yaşanan kargaşada, polis eylemcilere müdahale etmeye çalıştı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, polis müdahalesini engelledi.

Dün Dışişleri Bakanlığı’nda hükümetin 5 aylık icraatlarını değerlendirdiği basın toplantısının ardından Başbakanlığa yürüyerek giden Yorgancıoğlu, o esnada eylemciler ile karşılaştı.

Yorgancıoğlu’nun yürüdüğünü gören eylemciler, Başbakan’a doğru koştu, bir kadının eylemcinin Başbakan Yorgancıoğlu ile görüşmek istediğini söyleyerek yanına yaklaşmaya çalışması ise polisin müdahalesine neden oldu.

Polis kadın eylemciyi Yorgancıoğlu’nun yanından uzaklaştırmaya çalışırken, Yorgancıoğlu, kadın eylemciyi elinden tutarak, polisi müdahale etmemesi konusunda uyardı.

Kısa süre yaşanan gerginliğin ardından kadın eylemci ile Başbakanlık bahçesine giren Yorgancıoğlu, kadın eylemci ile birlikte KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ve 3 temsilci ile birlikte Başbakanlık’ta görüşme gerçekleştirdi.

Bu haber toplam 1440 defa okunmuştur