1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis memuru tutuklandı!
Polis memuru tutuklandı!

Polis memuru tutuklandı!

Alsancak’da Erinç Kalfaoğlu’na ait evde bulunan muhtelif beyaz eşya, yatak, masa ve sandalyelerin çalındığını iddia eden Müfettiş Ömer Özakdenizli, eşyaların bir nakliyatçı tarafından ayni bölgede bir eve götürüldüğünü tespit ettiklerini ve soruşturma kap

A+A-

Didem MENTEŞ

Alsancak’ta Erinç Kalfaoğlu’na ait evden muhtelif eşyalar çalarak, nakliyat şirketiyle kendi evine taşıdığı iddia edilen isminin baş harfleri S.Ç olan polis memuru ‘şüpheli’ olarak tutuklandı. Yurt dışında yaşayan Erinç Kalfaoğlu’nun kendisine vekaletname verdiği iddiasıyla eşyaları aldığı iddiasıyla tutuklanan zanlı dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Mustafa Atakara ve zanlı hazır bulundu. Savcı, meseleyle ilgili olarak Lapta Polis Karakolu’nda görevli Müfettiş Ömer Özakdenizli mahkemeye tanık olarak dinletti. Müfettiş Ömer Özakdenizli, İddia Makamı’nın tanığı olarak yeminli şahadet verip olguları aktardı.

Vekaletname iddiası
Özakdenizli, 6 Haziran 2015 tarihinde Özben Kalfaoğlu’nun, yurtdışında olan oğlu Erinç Kalfaoğlu’nun Alsancak’taki evine girildiğine dair ihbarda bulunduğunu kaydetti. Başlatılan soruşturmada güneye bakan mutfak kapısından içeriye girilen evde bulunan muhtelif beyaz eşya, yatak, masa ve sandalyelerin çalındığını belirlediklerini söyleyen Özakdenizli, eşyaların bir nakliyatçı tarafından ayni bölgede bir eve götürüldüğünü tespit ettiklerini vurguladı. Yapılan araştırmada konu eşyaların satışının zanlı S.Ç tarafından ve kendisine ev sahibi Erinç Kalfaoğlu’nun verdiğini iddia ettiği vekaletname ile yapıldığını öğrendiklerini ifade eden Özakdenizli, Erinç Kalfaoğlu’nun yurt dışından döndükten sonra polise gelerek şikayetçi olduğunu kaydetti.

Tahkikatın yeni başladığı ve alınması gereken ifadeler olduğunu dile getiren Müfettiş Özakdenizli, zanlının polis olması nedeniyle tahkikatı etkileme olasılığının kuvvetle muhtemel olduğunu söyledi. Özakdenizli, zanlı Salahi Çeribaşı’nın 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Yargıç Fügen Ulutekin, zanlı avukatının tutukluluk talebine itirazda bulunmaması üzerine Salahi Çeribaşı’nın tahkikat amaçlı olarak 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1999 defa okunmuştur