1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis Memuru teminata bağlandı...
Polis Memuru teminata bağlandı...

Polis Memuru teminata bağlandı...

İskele Polis Müdürlüğü’nde, hücrelerde tutuklu bulunan Haluk Güvence’ye cep telefonu temin ettiği gerekçesiyle tutuklanan Polis Memuru S.Ö, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da Uçanok grubu ile Felek grubu arasında meydana gelen kavgada “Kavga ve rahatsızlık” ve “Kanunsuz topluluk” suçlarından dolayı tutuklanan ve İskele Polis Müdürlüğü hücrelerine yerleştirilen Felek grubundan zanlı Haluk Güvence’ye telefon temin ettiği gerekçesiyle tutuklanan Polis Memuru S.Ö, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Görevini kötüye kullanma” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Özkan, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Soruşturma tamamlandı...
Meselenin tahkikat sorumlusu Müfettiş Muavini Ahmet Tuluhan, Mağusa’da meydana gelen “Kavga ve rahatsızlık” ve “Kanunsuz topluluk” suçlarından İskele Polis Müdürlüğü hücrelerinde tutuklu bulunan Haluk Güvence’nin tasarrufunda 23 Ağustos tarihinde yapılan aramada bir adet cep telefonu ile sim kart bulunduğunu açıkladı. Tuluhan, yapılan soruşturmada 22 Ağustos tarihinde 00:01 ve 08:00 saatleri arasında hücre görevlisi olarak bulunan zanlı S.Ö’nün konu cep telefonu ile sim kartını başka bir şahıs aracılığı ile hücre talimatlarına göre hücrelere telefon sokulmaması yönünde emir olmasına rağmen Haluk Güvence’ye verip dışarıdaki kişilerle koşmasını sağlayarak ceza yasasında belirtilen “Görevini kötüye kullanma” suçunu işlediğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Tuluhan, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacak...
İskele Kaza Mahkemesi Başkanı Beril Çağdal, zanlı S.Ö’nün kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine ve 1 KKTC vatandaşının 20 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1787 defa okunmuştur