1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Polis, mahkeme kararını uygulamıyor”
“Polis, mahkeme  kararını uygulamıyor”

“Polis, mahkeme kararını uygulamıyor”

Polis terfilerinde haksızlığa uğradığı düşüncesi ile 2013 yılında “yaşadığı strese kalbi dayanmayarak hayatını kaybettiği” söylenen Polis Müfettişi Özer İnsan’ın eşi ve iki oğlu PGM’nin “mahkeme kararına uymadığını” iddia etti, isyan etti…

A+A-

Devrim DEMİR
Polis terfilerinde haksızlığa uğradığı düşüncesi ile 2013 yılında yaşadığı strese kalbi dayanmayarak hayatını kaybeden Polis Müfettişi Özer İnsan’ın ailesinin, polise karşı hukuk mücadelesi sürüyor…

Polis Genel Müdürlüğü, ailenin 2016 yılında kazandığı tazminat davası kararını istinafa taşıdı.

2018 yılı Kasım ayında Yüksek İdare Mahkemesi’nde görüşülmeye başlanan istinaf davası 22 Mart tarihine ertelenmesine rağmen, mahkemelerdeki yoğunluk nedeniyle yeni Adli Yıl’a ertelendi.

Yine erteleme…

Özer İnsan’ın eşi ve iki oğlu dün mahkemede yine hazırdı, ancak dosya yoğunluğu nedeniyle dava 11 Ekim tarihine görüşülmek üzere ertelendi.

1998 yılında Polis Genel Müdürlüğü’ne yaşadığı haksızlık nedeniyle dava açtığını 15 yıl hukuk mücadelesi sürdüren babalarının 2013 yılında strese dayanamayarak kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini anımsatan Evren ve Devrim İnsan davanın peşini bırakmayacaklarını kaydetti.

YENİDÜZEN’e konuşan aile, geç kalınmış adaletin adalet olmadığını ifade ederken, 15 yıl hukuk mücadelesi sürdüren babalarının davanın sonucunu görmeden kalbinin strese yenik düşerek hayatını kaybettiğini söyledi.

Mahkeme 2016 yılında PGM’yi mahkum etmişti…

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde 2016 yılında görüşülen davada mahkeme, 1998 yılından 2013 yılına kadar da müfettişlik görevini yürüten İnsan’ın, kıdem sıralamasına göre başmüfettiş olması gereken kişiler arasında yer aldığına bulgu yapmıştı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, 2016 yılında ki kararında Özer İnsan davasında, PGM’nin Yüksek İdare Mahkemesi’nin 2011 yılındaki kararına uymadığını da teyit ederek Polis Genel Müdürlüğü’nü mahkûm etmişti.

Mahkeme, Polis Genel Müdürlüğü’nü 2016 yılında Özer İnsan’ın 2003 yılında alması gereken terfiden, öldüğü 2013 yılına kadar olan süredeki maaş farkını 39 bin TL olarak belirlemiş, faiziyle birlikte ailesine ödemesine karar vermişti.

Mahkeme  ‘acı içinde ‘ öldüğüne bulgu yapmıştı 

Lefkoşa Kaza Mahkemesinde 2016 yılında okunan kararda, mahkeme Özer İnsan’ın haklı olduğu halde alamadığı terfi yüzünden sağlık sorunları yaşadığını, İnsan’ın toplum içinde küçük düşürülüp haksızlığa uğradığı gerekçesi ile acı ve ızdırap içinde öldüğüne bulgu yaptığını açıklamıştı.

PGM kararı istinafa taşımıştı

2016 yılında açıklanan kararın ardından, Polis Genel Müdürlüğü kararın bozulması için istinafa başvurmuştu. İstinaf Kasım ayında görüşülmeye başlanmıştı.

Özer İnsan 6 yıl önce aniden ölmüştü

Polis Müfettişi Özer İnsan, polis terfilerinde haksızlığa uğradığı düşüncesi ile 8 Eylül 2013 tarihinde yaşadığı strese kalbi dayanmayarak geçirdiği ani kalp  krizi  sonucu hayatını kaybetmişti.

ozer-insan.jpg

Özer İnsan


Evren İnsan: Geç kalınmış adalet adalet değildir

YENİDÜZEN’e konuşan Özer İnsan’ın oğlu Evren İnsan mahkemenin 2016 yılında babasının kazandığı haklarının ailesine verilmesi için karar ürettiğini anımsattı.

Polis Genel Müdürlüğü’nün bu kararın bozulması için istinafa gittiğini kaydeden İnsan, istinafın 2018 yılı Kasım ayında görüşülmeye başlandığını kaydetti.

Mahkemelerin yoğunluğu nedeniyle davanın 11 Ekim tarihine ertelendiğini kaydeden İnsan, “Biz 16 yıldır bu davanın peşindeyiz. Davayı babam açtı, kalbi yaşadıklarına dayanmadı onu kaybettik. Biz onun açtığı davanın peşine düştük ve 2016 yılında karar üretildi babam hakkını kazandı ancak Polis Genel Müdürlüğü buna da uymadı. Geç kalınmış adalet, adalet değildir. Ortada mahkemenin ürettiği bir karar var, biz bıkmadan 11 Ekim tarihini de bekleyeceğiz. Babam açtığı davanın sonucunu görmeden öldü. Biz sonucu göreceğiz” dedi.


Devrim İnsan: “Polisin baskısı babamızı öldürdü”

Devrim İnsan da babasının davayı 2003 yılında açtığını ve davanın 2005 yılında görüşülmeye başlandığını söyledi.

2013 yılında kadar Yüksek İdare Mahkemesi dahil babalarının bütün davaları kazandığını kaydeden İnsan, KKTC’de Yüksek İdare Mahkemesi (YİM)  üzerinde hiçbir kurumun olmadığını da söyledi. İnsan, “Polis mahkemenin kararını uygulamamakta direniyor. Babam polisin içinde yapılan baskılar sonucu kaybetti. Babamızın ölümüne sebep olanlara karşı açılan davayı ailece yakınen takip edip yürütme kararındayız. Bu davanın peşini bırakmadığımız için çok tehditlerde aldık. Davamızın arkasındayız. Mahkeme bir karar üretti ve mahkeme kararını saymayan polis istinafa giderek bizi oyalamaya devam ediyor” dedi.

 

 

 

Bu haber toplam 2481 defa okunmuştur