1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis: Kargodan uyuşturucu çıktı
Polis: Kargodan uyuşturucu çıktı

Polis: Kargodan uyuşturucu çıktı

Lefkoşa’da Yurtiçi Kargo önünde şüpheli görülen zanlı M.T’nin elindeki zarf içerisinde 30 gr ağırlığında uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili M.T ile yanında bulunan İ.D.G ve O.A tutuklandı

A+A-

Ayşe GÜLER

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekipleri tarafından Lefkoşa’da Yurtiçi Kargo önünde şüpheli görülen zanlı M.T’nin elindeki zarf içerisinde yapılan aramada 30 gr ağırlığında uyuşturucu madde ele geçirildi.

Olayla ilgili zanlı M.T ile yanında bulunan İ.D.G ve O.A tutuklandı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne dün çıkarılan zanlılar aleyhinde 3 gün tutukluluk kararı alındı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları’nın huzurunda görüşülen davada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Yardımcısı Attila Etkin, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Zor’u tanık olarak dinletti.

Polis memuru Zor, mahkemede yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.

Zor, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekipleri tarafından önceki gün saat 18:30 sıralarında Yurtiçi Kargo önünde zanlı M.T’nin elinde tuttuğu zarf içerisinde yapılan aramada 30 gr ağırlığında hintkeneviri uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin bulunarak, emare alındığını söyledi.

“Aralarında para toplayıp, sipariş verdiler”
Zanlı M. T ile diğer zanlıların tutuklandığını belirten polis memuru Zor, her 3 zanlının da uyuşturucu almak için aralarında para toplayarak sipariş verdiklerini dile getirdi.
Polis memuru Zor, olayla ilgili banka kayıtlarının inceleneceğini ifade ederek, her 3 zanlının da Kuzey Kıbrıs’taki bir üniversitede eğitim gördüğünü ifade etti.

“Bağlantılı şahıslar ve kayıp emareler var”
Konu ile bağlantılı şahıslar ve kayıp emarelerin olduğuna inanıldığını kaydeden Zor, meselenin ağır ve ciddi olduğunu vurguladı.
Zor, zanlılar aleyhine yürütülen soruşturmanın yeni başladığına değinerek,  alınan gönüllü ifadelerin teyit ve tekziplerinin yapılacağına işaret etti.
Zor, her 3 zanlının da tahkikat amacıyla 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti. 

3 gün tutukluluk
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Gökan Asafoğulları zanlılar M.T, İ.D.G ve O.A’nın tahkikatın selameti açısından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 2862 defa okunmuştur