1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. POLİS İZ PEŞİNDE
POLİS İZ PEŞİNDE

POLİS İZ PEŞİNDE

Lefkoşa’da 26 yaşındaki Arda Erkan isimli gencin ölümünün ardından başlayan geniş çaplı polis soruşturması sürüyor Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler söz konusu kişiyi tespit edebilmek için dün gün boyunca operasyonlarını sürdürdüğü

A+A-

Ayşe GÜLER

26 yaşındaki Arda Erkan’ın ölümünün ardından başlayan geniş çaplı soruşturma kapsamında polis meseleyle bağlantılı bir kişinin daha arandığını açıkladı.
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler söz konusu kişiyi tespit edebilmek için dün gün boyunca operasyonlarını sürdürdü.
Lefkoşa’da 7 Temmuz’da başlayan soruşturma sonrasında tutuklanan zanlılardan M.K’nin verdiği gönüllü ifade sonucu 20 yıllık gardiyan M.Ö’nün de tutuklanmasıyla tahkikat yeni bir boyut kazandı.
‘Kanunsuz uyuşturucu madde (Bonzai) alma, verme ve tasarruf’ suçlamasıyla dün bir kez daha mahkeme huzuruna çıkarılan zanlılar M.K, E.T ve M.Ö aleyhinde 4’er gün tutukluluk kararı alındı.
Ayrıca zanlılardan M.Ö aleyhine ‘ Merkezi Cezaevi’ne yasak eşya sokma’ suçlamasının da getirildiği belirtildi.
Meseleyle ilgili 9 kişinin sorgulandığını, 5 tanık ifadesinin alındığını açıklayan polis, cezaevinde yapılan araştırmada hiçbir bulguya rastlanılmadığını da kaydetti.
Öte yandan Mayıs ve Haziran ayına kadar cezaevinde uyuşturucu sevkiyatı yapıldığını söyleyen polis, bu tarihlerin öncesine yönelik araştırma başlatıldığını, meselede geçen 20 paket sentetik cannobionid (Bonzai) türü uyuşturucu maddenin ise halen tespit edilemediğini ifade etti.

Zanlılar yeniden mahkemeye çıkarıldı
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aysın Bilgin, avukat Muhabbet Mevsimler ve zanlılar hazır bulundu.
Savcı Bilgin, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ahmet Bayram’ı mahkemede tanık olarak dinletti.
Polis memuru Bayram, yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.
Bayram, her 3 zanlının da 2015 yılı Mayıs ve Haziran tarihleri arasında meydana gelen ‘kanunsuz uyuşturucu madde(Bonzai) alma, verme ve tasarruf’ suçlarından methalder olduğunu söyledi.
Bayram ayrıca zanlı M.Ö aleyhine bu suçlara ek olarak ‘Merkezi Cezaevi’ne yasak eşya sokmak’ suçlamasının getirildiğini de belirtti.

9 kişi sorgulandı, 5 tanık ifadesi alındı
Zanlı M.Ö’nün 28 Temmuz tarihinde mahkemeye çıkarılarak, aleyhinde 2 gün tutukluluk kararının alındığını dile getiren Bayram, tutukluluk süresi boyunca Merkezi Cezaevi’nde aramalar yapıldığını, kanunsuz hiçbir şeyin bulunmadığını kaydetti.
Bayram, soruşturma kapsamında 9 kişinin sorgulandığını, 5 tanık ifadesinin alındığını dile getirdi.

“Hüseyin Kıstı suçunu itiraf etti”
Meseleyle ilgili Merkezi Cezaevi’nde hükümlü tutuklu bulunan Hüseyin Kıstı’nın suçunu itiraf ederek, gönüllü ifade verdiğini dile getiren Bayram, aranan cep telefonun bulunarak emare olarak alındığını belirtti.
Bayram, cep telefonu ile ilgili dökümlere yönelik telefon şirketlerine yazılar yazıldığını ve cevap beklendiğini kaydetti.

Aranan 1 kişi var, operasyon düzenlendi
Öte yandan Bayram, meseleyle bağlantısı olduğuna inanılan bir kişinin arandığını, polis ekiplerinin soruşturma kapsamında dün operasyonlarını sürdüğünü açıkladı.
Bayram, zanlı M.Ö’nün bir kısmını cezaevinde hükümlü mahkumlar Hüseyin Kıstı ve Bulut Sarıdoğan’dan aldığını tespit ettikleri 2,300 TL’nin nerelerde kullanıldığının teyit ve tekzibinin yapılmadığını dile getirdi.
Bayram, bununla birlikte mahkum Hüseyin Kıstı’nın verdiği gönüllü ifadesinin de teyit ve tekzibinin yapılmadığını ifade etti.

Yeni bir tahkikat başladı…
Zanlı M.K ile E.T’nin 7 Temmuz’da başlayan Arda Erkan soruşturmasından tutuklu bulunduklarını ve tahkikatın bu safhaya geldiğini söyleyen Bayram, meseyle ilgili yeni bir tahkikatın başlatıldığını kaydetti.
Bayram, olayla ilgili zanlı M.K’nin gönüllü ifade verdiğini ancak E.T’nin gönüllü ifade vermediğini dile getirerek, meseleyle ilgili 20 paket sentetik cannobionid türü uyuşturucu maddenin ise tespit edilemediğini belirtti.

Mayıs ve Haziran öncesiyle araştırma yapılacak
Meselenin çok ciddi olduğuna değinen Bayram, Mayıs ve Haziran aylarına kadar cezaevine uyuşturucu sevkiyatı yapıldığını, bu tarihlerin öncesinin de tespit edilmesi için araştırma yapılacağını kaydetti.
Bayram, zanlının 4 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme zanlılara söz verdi
Mahkeme, olayın tahkikat memuru Ahmet Bayram’ın şahadetinin ardından zanlılara söz verdi. Zanlı M.K, polisin talep ettiği tutukluluk süresine itiraz etmediğini ancak 8-9 gündür poliste tutuklu olduğunu, tahkikatın bir an önce sona ermesini istediğini söyledi.
Öte yandan E.T ise tutukluluk süresine itirazda bulunmadı.

Avukat Mevsimler: “Polis kamusal baskı ile ‘belki bir şey buluruz’ düşüncesiyle hareket ediyor”
Zanlı M.Ö’nün avukatı Muhabbet Mevsimler ise polisin talep ettiği tutukluluk süresine itiraz etti.
Avukat Mevsimler, zanlı ile ilgili tahkikatın alınan 2 günlük tutukluluk süresinde tamamlandığını kaydetti.
Zanlıyı suça bağlayıcı şahadetin elde edilmediğini savunan Mevsimler, polisin kamusal baskı ile ‘belki bir şey buluruz’ düşüncesi ile hareket ettiğini öne sürdü.
Avukat Mevsimler, zanlının ayrıca alınacak telefon dökümlerine müdahale edemeyeceğini sözlerine ekledi.

4 gün tutukluluk
Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları ise İddia Makamı ve avukat Muhabbet Mevsimler’in şahadetine özetle değindi.
Yargıç Asafoğulları, uyuşturucu suçlarının ciddi ve sürekli olarak mahkemeleri meşkul eden suçlar olduğunu vurgulayarak, zanlılara ceza verirken kamu menfaatini göz önünde bulundurulması gerektiğini ancak bunun zanlıların özgürlüklerini kısıtlanılması gerektiği anlamına gelmediğini kaydetti.
Polis memuru Ahmet Bayram’ın talep edilen tutukluluk süresinde neler yapılacağına ilişkin yeterli şahadeti vermediğini belirten Asafoğulları, buna rağmen tahkikatın selameti açısından her 3 zanlının da 4 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2335 defa okunmuştur
İlgili Haberler