1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis: “İhmalkârlık ve dikkatsizlik”
Polis: “İhmalkârlık ve dikkatsizlik”

Polis: “İhmalkârlık ve dikkatsizlik”

Mağusa – Lefkoşa anayolunda önceki akşam meydana gelen kazada Atilla Eyice’nin ölümüne neden olduğu iddia edilen zanlı Mehmet Reis dün mahkemeye çıkarıldı… 2 gün tutukluluk

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Mağusa – Lefkoşa anayolunda önceki gece meydana gelen kazada Atilla Eyice isimli yayaya çarparak ölümüne neden olduğu iddia edilen araç sürücüsü zanlı Mehmet Reis dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “İhmalkarlık ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne neden olma” suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarılan zanlı Reis, tahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Polis: “İhmalkar ve dikkatsiz araç kullandı…”

Meselenin tahkikat subayı Müfettiş Muavini Mustafa Özkantürk, zanlı Mehmet Reis’in 15 Aralık tarihinde saat 18:50 raddelerinde KS 983 plakalı aracı ile Mağusa’dan Lefkoşa istikametine doğru seyrettiği sırada dikkatsizliği ve ihmalkarlığı sonucunda yolun sağından soluna yaya olarak geçmeye çalışan Atilla Eyice’ye aracının sağ ön kısmı ile çarptığını ve Eyice’nin ölümüne neden olduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Özkantürk, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

2 gün tutuklu kalacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Mehmet Reis’in tahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

‘Polis bastı’ iddiası

Zanlı Mehmet Reis’in ailesi, Mehmet Reis’in Atilla Eyice’ye çarpmasından sonra Girne Polis Müdürlüğü’nde görevli bir Trafik Polisinin de Eyice’ye çarptığını iddialarını ortaya koymuştu. İddialar üzerine Polisin inceleme yaptığı öğrenildi ancak bu konuda herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Ölüm nedeni açıklandı…

Kazada hayatını kaybeden Atilla Eyice’nin cesedi üzerinde dün sabah otopsi yapıldı. Otopsi sonucuna göre Eyice’nin ölüm nedeni, trafik kazası ile oluşması mümkün kafa, göğüs ve karın travması sonucu oluşan çoklu kaburga kırıkları, kafa kemiği kırığı, iç organ yaralanması ve beyin kanaması olarak tespit edildi. Ayrıca otopsi raporuna göre, Eyice’nin vücuduna araç çarpması dışında üzerinden araç lastiği geçişini gösterecek bulgular tespit edilmedi.

---------------------------------------------------------------

Avukat: “İkinci arabanın varlığı gizleniyor”

Zanlı Mehmet Reis’in Avukatı Yunsal İlhan, müvekkilinin Eyice’ye çarpmasından sonra arkadan gelen ve daha sonra içerisinde polisin de olduğu sivil aracın maktüle çarptığını ve bunun iki saat sonra polis merkezine getirildiğini iddia etti. İlhan, adli tıp raporunda da değişkilik görüldüğünü iddia ederek, “öğleye kadar bize ölen kişinin çift darbe aldığını ancak daha sonra doktor da ortadan kaybolduktan sonra maktülün tek darbe aldığın bilgisi geldi” dedi.

Avukat Yunsal İlhan, şunları öne sürdü: “İlk etapta ikinci araç herkesten gizlendi. Zanlı ikinci araç olduğunu söylemesine rağmen gizlendi. 2- 3 saat sonra bu araç ortaya çıktı. Tampon ve plakası yok. Çoktandır tamponu olmadığı söylendi ama biz ikna olmadık. Zanlının iddiası; çarptıktan sonra kapıyı açtığını ve hemen tak tak diye bir ses duydu ve o araç önünde durdu. Bu iddialar yapılınca bunlar çıktı geldi. Savaş Serbülent adında bir polis ve başka arkadaşları da. Polis haklı olabilir ama biz de haklı olabiliriz. Polisin verdiği şahadete göre; Maktül, zanlının aracın önüne atıldı, aracın sol yanına sinyal lambası ve ışığın bittiği yere çarptı. Direksiyonu her şeyi yaptı ama maktüle vurdu ve 5- 6 metre arkaya düştü. Fotoğraflara bakıldığı zaman maktül kan birikintisi olduğu yerde değil Mağusa’ya doğru kandan oluşan ince bir çizgi gider. Bu kan Mağusa tarafına doğru nasıl gider? Olayda polisin olması zan altında bıraktı. Ama o arabanın 2 saat sonra ortaya çıkması çelişkilidir. Sürücü polis değil sakallı bir adam olarak gösterildi. Ben geçerken görgü tanığı olacam ama durmayacağım. Nere gitti? Aracın içindeki bir polis ve nere gider? Doktor raporu çelişkilidir. Bize öğle saatlerinde gelen bilgi maktül çift darbe aldı ve kemikleri kırıldı yönündeydi. Ama daha sonra doktor ortadan kayboldu ve tak darbe aldığı söylendi. Doktorun söyleminde farklılık var.”

Bu haber toplam 2649 defa okunmuştur